Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Abartılı Deneyimler Yaşamadan İyi Kahve İçmek Mümkün

Abartılı Deneyimler Yaşamadan İyi Kahve İçmek Mümkün

McDonald’s kendi kahvesinin tanıtımını yaptığı kampanyasında üçüncü nesil kahvecilerdeki deneyimin abartıldığını sadece iyi ve ucuz bir kahvenin doğru seçenek olabileceğini gösteriyor.

McDonald’s görece ucuz olan kahvelerinin tanıtımında mizahı kullanmayı seviyor. Üçüncü nesil kahvecileri ve uluslararası kahve zincirlerini tiye aldığı kampanyalarında kendi kahvesinin tanıtımını gerçekleştiriyor. Müşterilerin en nihayetinde sadece iyi bir kahve içmek istediği fikrinden yola çıkarak fast food zincirinin sunmuş olduğu sade ve ucuz kahveleri öneriyor.

Mizahın ön planda olduğu bu kampanyaların geçmişi 2017 yılına kadar dayanıyor. 2017 yılında Leo Burnett London tarafından hazırlanan kampanyada üçüncü nesil kahvecilerin mekanlarını ve sunumlarını esprili bir şekilde eleştirilmişti. McDonald’s Birleşik Krallık 2018 yılında Flat White kampanyasıyla bu sefer baristaları hedef almıştı.

TBWA\Istanbul’un McDonald’s Türkiye için geçtiğimiz yıl “İyi kahve, iyi fiyata!” sloganıyla gerçekleştirdiği kampanya da önceki kampanyalarla aynı duyguları merkeze alıyordu.

Ucuz ve iyi kahve: McCafé

Geçmiş kampanyalarının başarılarından memnun olan McDonald’s Birleşik Krallık yine Leo Burnett London tarafından hazırlanan kampanya ile kahvesinin fiyatına ve özelliklerine dikkat çekiyor. Bir DJ’in, bir top havuzunun, salıncak koltukların bulunduğu üçüncü nesil bir kahveciden kahve almaya çalışan bir kadının yer aldığı reklam filminde kahvecilerin absürt iç mekan tasarımlarına gönderme yapılıyor.

Kadın kahveye verdiği paranın fazla olduğunu fark ettiği anda ise McDonald’s olayın aslında sadece iyi bir kahve olması gerektiğini hatırlatıyor. McCafé kahvesinin şişirilmiş fiyata sahip üçüncü nesil kahvecilerin kahvesi kadar güzel ve daha ucuz olduğu vurgusu yapılıyor.

Künye

Müşteri: McDonald’s Birleşik Krallık
Kıdemli Marka Müdürü: Jodie White
Marka Müdürü: Alexandra Martin
Kampanya Asistanı: Kamelya Ozten
Ajans: Leo Burnett London
CCO: Chaka Sobhani
Yaratıcı Yönetmen: Pete Heyes
Metin Yazarı: Gareth Butters
Sanat Yönetmeni: Pete Heyes
Yapımcı: Abbie Mclean
Kıdemli Planlayıcı: Adriana Ferran
Yönetici Ortak: Layla Potter
İş Yönetimi: Sam Houlston & Emma Carr
Hesap Yöneticisi: Jay Perry
Müşteri Yöneticisi: Alice Pavey
Müşteri Temsilcisi: Gabriella Kaas
İletişim Planlama: Jessie Field
Prodüksiyon Şirketi: Independent
Yönetmen: Tony Barry
Ses Post Prodüksiyon: Sam Robson – 750mph
Post Prodüksiyon: Grace Thorpe – MPC
Medya Ajansı: OMD

Görsel: YouTube