Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İBB Sanatçıları ve Profesyonel Eğitmenleri Evinize Konuk Ediyor

İBB Sanatçıları ve Profesyonel Eğitmenleri Evinize Konuk Ediyor

İBB COVID-19 virüsü sebebiyle evlerinde bulunan vatandaşlar için canlı kültür sanat ekinlikleri ve profesyonel eğitmenler eşliğinde canlı egzersiz programları gerçekleştiriyor.

Yeni coronavirüs, diğer adıyla COVID-19 ülkemizde ve dünyada yayılmaya devam ediyor. Ülkemizde ilk pozitif vaka 10 Mart tarihinde görülmüştü. Günler ilerledikçe bu sayı yukarı doğru eğilimli bir şekilde artış göstermeye devam ediyor. 22 Mart itibariyle Türkiye’de 1236 vaka bulunurken 30 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

İlk vakanın görüldüğü günden bu yana resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, markalar, şirketler mümkün olduğunca insanları dışarı çıkmama konusunda uyarıyor. Ülke genelinde yaygınlaşan #EvdeKal etiketini spor kulüplerinden müzisyenlerin kişisel sayfalarına kadar pek çok sosyal medya hesabında görmek mümkün. Biz de Bigumigu olarak virüsün ülkemizde görüldüğü andan itibaren COVID-19 ile ilgili gelişmeleri salgına karşı mücadelede evde kaldığımız sürede neler yapabileceğimizi sizlerle paylaşıyoruz.

COVID-19 virüsüne karşı sosyal misafir programı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de COVID-19 virüsünün yayılmaya devam ettiği bu günlerde dayanışma etkinlikleri düzenliyor. İBB, evde kalan vatandaşlar için çeşitli kültür ve sanat faaliyetlerinin yanı sıra evde egzersiz programının da başlayacağını duyurdu. İBB’nin ve Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından güncel olarak paylaşılan bilgiler ile gerçekleşecek etkinliklerin bilgisi paylaşılıyor.

#SosyalMisafir ve #BirlikteBaşaracağız etiketleri ile sanatçılar ve müzisyenler evlere konuk oluyor. Evde kalmanın önemini vurgulayan konuklar izleyicilere performanslar da sunuyor. İBB bugüne kadar Paul Dwyer, Ataol Behramoğlu, Ahmet Ümit ve Ceren Gündoğdu’nun evlerine konuk oldu. Canlı performansları evinde kalan izleyiciler ile buluşturdu.

Evdeki süreç boyunca hareket etmenin de önemini unutmayan İBB “Evde kal, hareketsiz kalma” sloganıyla bir de evde egzersiz programı sunuyor. 23 Mart itibari ile başlayan programda her sabah saat 11’de İBB, İBB TV sosyal medya hesaplarından ve ibbsporistanbul Instagram hesabından canlı yayın yayınlanıyor. Yayını daha sonrasında da aynı kanallar üzerinden izlemek mümkün oluyor.

Görsel: Twitter, Instagram