Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Hayattaki Futbol Becerileri adidas GMR ile FIFA Mobile’a Taşınıyor

Gerçek Hayattaki Futbol Becerileri adidas GMR ile FIFA Mobile’a Taşınıyor

adidas, gerçek hayattaki becerileri FIFA Mobile oyununda yetenek puanına dönüştüren GMR adını verdiği giyilebilir teknolojisini tanıttı.

Giyilebilir teknolojilerin sağlık için kullanıldığına pek çok kez şahit olduk. Doğru oturuş alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Upright Go, sensörleri sayesinde meme kanserini tespit etmeyi amaçlayan girişim EVA Bra, kondisyon verilerini takip edebilen ElectroDermis yamaları giyilebilir teknoloji örnekleri arasında gösterilebilir. Gerçek hayatı oyunla birleştirmek isteyen adidas ise giyilebilir teknolojiyi sağlığı ve eğlenceyi bir araya getirmek için kullanıyor.

adidas GMR sayesinde oyundaki beceri puanı artırılabiliyor

Marka bu hafta kullanıcının hızını, atış gücünü, koşu mesafesini ve yetenekleri takip edebilen akıllı bir iç taban tanıttı. Google’ın Jacquard adını taşıyan teknolojisi ile güçlendirilen giyilebilir teknoloji adidas GMR (Gamer) ismini taşıyor. Bu teknoloji sayesinde ayakkabıdan alınan veri FIFA Mobile oyunu ile senkronize oluyor. Oyunda yer alan genel derecelendirmenin artması için gerçek hayatta da çalışmak gerekiyor.

Londra merkezli ajans adam&eveDDB ve adidas iş birliğinde gerçekleşen Play Connected kampanyası gerçek hayatla oyunu harmanlayan teknolojinin tanıtımını yaparken sadece ekran başında oyun oynamanın artık geride kalacağını gösteriyor. GMR çipinin tanıtımının yapıldığı filmde FIFA Mobile oyuncusu olarak Juventus’un yıldız oyuncusu Paulo Dybala bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Covid-19 testinin pozitif olduğu yönünde söylentiler bulunan oyuncunun takımı ve kendisi bu açıklamaların sadece bir söylentiden olduğunu ifade etmişti.

Reklam filminin farklı sahneler üzerinden birleşmesi kampanyanın temasını uygun bir şekilde yansıtırken dünyanın dört bir yanındaki katılımcıların adidas GMR sayesinde bağlantılı olabileceği gösteriliyor. Akıllı iç taban oyuncuların yaratıcılığının ve yeteneklerinin gerçek hayatta geliştirilmesi için tamamen yeni bir yol sunuyor. 300 milyondan fazla oyuncusunun olduğu EA Sports FIFA Mobile sadece bir oyun olmaktan çıkıyor.

Mağazalardan ve internet üzerinden alınabilen adidas GMR tabanlık her ayakkabıya uyacak şekilde tasarlandı.

Künye

Müşteri: adidas
Ajans: adam&eveDDB
CEO: Mat Goff
CCO: Richard Brim
Yaratıcı Yönetmen: Simon Vicars, Andre Sallowicz
Yaratıcılar: Simone Warme, Jeppe Vidstrup
Project Müdürü: Ian Hughes
Ajans Yapımcısı: Mondi Howard, Kendal Drake
Tasarım Ajansı: King Henry
Prodüksiyon Şirketi: Blink
İdari Yapımcı: Paul Weston
Yapımcı: Connor Hollman
Yönetmen: Pedro Martin-Calero
DOP: Simon Chaudoir
Post Prodüksiyon: Absolute Post
Düzenleme: TRIM
CGI: Ben Fearnley
Ses: 750MPH

Görsel: YouTube