Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LVMH Parfüm Fabrikalarında El Dezenfektanı Üretiyor

LVMH Parfüm Fabrikalarında El Dezenfektanı Üretiyor

Fransız holdingi LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), coronavirus salgını nedeniyle parfüm fabrikalarından üçünde el dezenfektan jeli üretmeye başladı.

Coronavirus salgınıyla birlikte dünya toplumunun önceliği tamamen bu salgını durdurmak, korunmak ve tedavi bulmak haline geldi. Ancak dünyanın bu salgına hazırlıksız yakalanmış olması, aşırı nüfus ve yetersiz kaynaklar nedeniyle pek çok sorun yaşanıyor. Çökmeye yüz tutmuş sağlık sektörü durumun en korkutucu yanlarından biri. İtalya’da solunum vanası eksikliği yaşanan hastane için 3B yazıcı ile 1 dolara vana üreten gönüllülere tedarikçi şirketten dava tehditi geldiğine şahit olduk birkaç gün önce. Korunma aşamasına baktığımızda ise ellerin sık sık yıkanması, el dezenfektanı kullanılması gerektiğine dair uyarılarla karşılaşıyoruz. Hatta sanatçılar da bu türden uyarıları görselleştirerek daha fazla insana ulaştırmaya çalışıyor. Öte yandan dünyanın pek çok bölgesinde temiz suya ve sabuna erişmenin bile ne yazık ki mümkün olmadığına defalarca yer vermiştik. Fransa’da ise şu sıralar yaşanan el dezenfektanı sıkıntısını karşılamak için atılan bir başka önemli adım var gündemde; LVMH lüks parfüm fabrikalarında el dezenfektanı üretmek.

LVMH el dezenfektanlarını ücretsiz olarak Fransa Sağlık Bakanlığı’na teslim ediliyor

Fransız holdingi LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy); Christian Dior, Louis Vuitton, Fendi, Givenchy, Guerlain, Bulgari ve Dom Perignon gibi 75 lüks markayı bünyesinde barındırıyor. Şirket, coronavirus salgınıyla mücadele için parfüm fabrikalarında el temizleme jeli üretmeye başladı. Christian Dior, Guerlain ve Givenchy için parfüm ürettiği 3 tesisi şu anda dezenfektan üretimi için dönüştürmüş durumda. LVMH, Avrupa’nın en zengin iş insanı olan Bernard Arnault’ya ait. Arnault dezenfektanların ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı’na ve diğer kamu kuruluşlarına teslim edileceğini açıklamış. Hatta pazartesiden bu yana her gün üretilen miktar kadar dezenfektan kamu kuruluşlarına gönderilmeye başlanmış.

View this post on Instagram

#LVMHjoinsforces Given the risk of a shortage of hydroalcoholic gel in France, Bernard Arnault instructed the LVMH Perfumes & Cosmetics business to manufacture within their production sites as much gel as needed to support the public authorities. Since Monday, the gel has been delivered free of charge daily to the French health authorities and as a priority to the Assistance Publique-Hôpitaux de Paris. The LVMH Group would like to express a special THANK YOU to all those who made it possible, in particular to our exceptional production teams from @guerlain, @diorparfums and @givenchybeauty who have shown great solidarity and engagement in a spirit of collective effort for the common good. The Group and its Maisons are extremely proud and humbled to do their part in the fight against COVID-19 and to help those whose mission is to protect and care for others. As such, we will continue to honour this commitment for as long as necessary, in connection with the French health authorities. #Coronavirus #COVID19 #APHP #staysafe #StayAtHome #COVID2019france #LVMH #LVMHtalents #Guerlain #ParfumsChristianDior #DiorParfums #Dior #GivenchyBeauty #Givenchy

A post shared by LVMH (@lvmh) on

Forbes’in haberine göre üretimin başladığı ilk haftanın sonunda 12 ton hidroalkolik jel üretilmesi planlanıyor. Ürünler, Fransız yetkililere ve sağlık kuruluşlarına ücretsiz olarak teslim edilmeye devam edecek. Dünya genelinde hükümetlerin, büyük şirketlere coronaviruse yönelik ürünlere yönelme çağrısında bulunduğu düşünülürse ülkemizde de erkenden bu tür adımların atılması yerinde olabilir.

LVMH bu adımla Fransa’daki dezenfektan jel sıkıntısına çözüm bulmanın ötesine geçiyor. Müşterilerinin, çalışanlarının ve kamuoyunun gözünde kendini toplum sağlığını önemseyen bir şirket olarak konumlandırıyor. LVMH’nin çok hızlı bir şekilde harekete geçmiş olması da takdir topluyor. Dezenfektanlara verilen herhangi bir özel marka ismi de yok. Üzerlerinde sadece LVMH logosu bulunuyor.

Görsel: unsplash.com


Bigumigu Yazarı
| GENEL