Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nissan’dan Giyilebilir Teknoloji Atağı: Akıllı Saat Nismo

Nissan’dan Giyilebilir Teknoloji Atağı: Akıllı Saat Nismo

Nissan spor otomobil sürücüleri için Nismo akıllı saati geliştiriyor ve sürüş boyunca otomobille eşleştirilen saatle kolaylıklar sağlıyor.

Giyilebilir teknolojinin yükselişiyle akıllı telefonların yerini akıllı saatlerin alacağını öngörmek zor değil. Nissan ve ajansları TBWA G1 ile TBWA Helsinki de aynı şekilde düşünüyor olmalı ki Nismo akıllı saat konseptini yarattılar. Nissan Nismo sahipleri için tasarlanan saat Frankfurt Motor Show’da görücüye çıktı.

Nismo sürücünün akıllı telefonuyla eşleştirilmiyor yalnızca alışılagelmişler gibi, aynı zamanda spor otomobille de eşleştiriliyor ve gerçek zamanlı olarak veri sağlıyor. Nismo sürücünün elinin direksiyonda olup olmadığını anlayabiliyor ve de sürücünün ortalama hız, en yüksek hız, yakıt gibi bilgilerini kontrol etmeye yarıyor. Tüm bu verileri de istediği hesaplardan gerçek zamanlı paylaşmasına olanak tanıyor. Otomobilde olası bir problemi sahibine haber veriyor.
Kalp atışını kontrol eden monitor de barındıran akıllı saat bu değerleri otomobilin o anki hızıyla birlikte değerlendiriyor ve biyometrik teknoloji ile yalnızca otomobilin performansını değil sürüş sırasındaki sürücünün performansını da gözetiyor. Hava durumu ile ilgili bilgi vermesi yola çıkıp çıkmama kararınızda rol oynayabiliyor.