Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürücü Deneyimini Önemseyen Kask: PLY

Sürücü Deneyimini Önemseyen Kask: PLY

Motosiklet deneyimini modernize etmeyi amaçlayan akıllı teknolojilerle donatılmış bir motosiklet kaskı PLY Kickstarter'da fonlanıyor.

Kask, eski uygarlıklarda yaşayan savaşçılar tarafından kullanıldığı zamandan beri her zaman bir güvenlik aracı olarak kullanılıyor. Şövalyeler, savaşçılar, askerler derken günümüzde motosiklet ve bisiklet kullanıcıları da yol güvenliği için kask takıyor. Yapımında kullanılan materyaller binlerce yıldır metalden deriye evrile evrile günümüzde plastik kullanımına hatta hafif ve darbelere dayanıklı farklı plastik harmanlarına dönüştü. Şimdilerde gelişen teknoloji ile akıllanan her ürün gibi kask da akıllanıyor. EcoCell tarafından geliştirilen PLY kask da daha öncesinde haberini paylaştığımız CrossHelmet X1 gibi akıllı bir kask ve sürücü deneyimini önemsiyor.

Kickstarter‘da fonlanan PLY klasik bir motosiklet kaskıyla aynı derecede sürücünün başını koruyor, hava almasını sağlıyor. Ama sadece korumakla yetinmiyor. PLY akıllı teknolojiye sahip olarak tasarlanan motosiklet kaskı. PLY kask ile Bluetooth özelliğinden faydalanarak mikrofonu açıp telefon üzerinden arama yapabiliyorsunuz. Wi-Fi özelliğine sahip olduğu için kaskta bulunan HD kamera ile çekimlerinizi anında telefona aktarıp dilediğiniz gibi paylaşabiliyorsunuz.

Kaska Modernist Bir Revizyon

EcoCell ekibi PLY’i geliştirirken 30 FPS’de 120°’lik bir kamera kullanıyor. Bu açı ve hız ile birçok motosiklet kullanıcısına önerilen kameradan daha geniş bir açıyı kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca kamerası dahili olduğu için de herhangi bir kaza anında kameranın sizi yaralama riski bulunmuyor. Kamera kaskın çene kısmında konumlandığı için de sürücünün açısını daha doğru şekilde gösterebiliyor. PLY, Wi-Fi destekliği üretildiği için kamera kayıtlarınızı internete bağlı olduğu müddetçe GPS kullanarak haritada işaretliyor, böylece geçtiğiniz ve kaydettiğiniz yolların elinizde güncel bir verisi de oluyor.

PLY akıllı kask içerisinde kullanılan eller serbest sistemi ile de sürücüye dikkati dağılmadan mikrofon yardımıyla konuşma şansı veriyor. Ayrıca mikrofonda kullanılan sistemle rüzgar gürültüsünü ve düzgün olmayan bir yoldan geçerken oluşacak ses bozulmalarını gideriyorlar. Düğme yardımıyla motosikletinizi kullanırken tek bir dokunuşla gelen çağrıları yanıtlayabiliyorsunuz. Ayrıca kask içinde sağda bulunan hoparlörlerden telefonla konuşmanın dışında müzik ya da navigasyonu dinlemek için de faydalanabiliyorsunuz.

PLY, kaskların güvenlik testlerinde başarılı olduğunda aldığı sertifikalar olan ECE ve DOT’a sahip. Kask; sise, çizilmeye ve parlamaya karşı korumalı güneşlik ile ön, üst ve kask sırtına yerleştirilmiş birden fazla havalandırma deliğiyle üretiliyor. Bu sayede her zaman güvenliği ön planda tutuyor. İçerisinde kullanılan akıllı sistemleri dışarıdan hiç belli etmeyen PLY, görünüm olarak gelenekselliğini koruyor ama bizlere modern bir sürüş deneyimletiyor.

EcoCell’in oluşturduğu PLY, günümüzde kullanılan kasklara bir meydan okuma adeta. Birçok motosiklet sürücüsü yolda onlara yardımcı olacak bir asistana ihtiyaç duyarken bu sektörün hala geleneksel kalıyor oluşu üzücü. PLY ise bu gelenekselleşmiş yapıya karşıt duruyor ve modern motosiklet kullanımının birçok ögeyi içerisinde bir bütün olarak sürücüye sunması gerektiğini destekliyor. Kickstarter’da 19 gün daha fonlanacak olan ve şimdiden hedeflediği miktarı elde eden PLY gibi ürünlerle belki de gelecekteki kullanılacak kaskların ilk adımı atılıyordur.

Görsel: Kickstarter