Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yıllarca Merakla Beklenen Magic Leap’in İlk Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

Yıllarca Merakla Beklenen Magic Leap’in İlk Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

2010'da kurulan ve toplamda yaklaşık 2 milyar dolar yatırım alan Magic Leap, ilk artırılmış gerçeklik gözlüğü Magic Leap One'ı tanıttı.

2010’da, Florida’da kurulan Magic Leap, erken döneminden itibaren Google ve Alibaba gibi devlerden yatırım alarak geliştirme yapmaya devam etmişti. Zaman zaman demo videoları yayınlayan teknoloji şirketi, bilgisayarla olan etkileşimimizi, artırılmış gerçekliği kökten değiştireceğini iddia ediyordu. Demolar oldukça gerçekçi ve futuristik görünse de bunların gerçekleşmesi için öncelikle somut çıktılar koyması gerekiyordu. Bunun ilk adımı, aradan yıllar geçtikten sonra, dün attı.

Forbes’a göre 4,5 milyar dolar değerindeki Magic Leap’in ilk ürünü Magic Leap One: Creator Edition, şirketin yıllar boyunca vadettiği teknolojinin ilk meyvesi oldu. Magic Leap One üç parçadan oluşuyor; Lightwear isimli aşırı büyük siberpunk aksesuarını andıran gözlükler, Lightpack isimli harici bilgisayar olan minik bir kutu ve kontrol kumandası. Böylece başka hiçbir teknolojik donanıma olmadan, kabloyla, yüksek donanımlı bilgisayarla uğraşmadan ürünü kullanabiliyorsunuz. Çünkü Lightpack, bir MacBook Pro veya Alienware oyun bilgisayarı kadar yüksek donanıma sahip.

Artırılmış gerçeklikte yeni bir dünya

Şu anda sunduklarıyla HoloLens‘i andıran Magic Leap, piyasaya çıktığında bunun çok daha fazlası olabileceğini de sezdiriyor. Bir bakıma mükemmeliyetçi tavrıyla senelerce geliştirme yapmaya devam eden şirket, şu anda salonunuzun duvarına sanal bir televizyon koyduğunuzda orada öylece kaldığını, ertesi gün bile yerinden kımıldamadığını dile getiriyor. Dahili mikrofon ve hoparlör ve minimum 6 kamera ile de HoloLens’e benzerlik gösteriyor. Ancak görsel, işitsel ve teknolojik olarak çıtayı yukarı çıkarmayı hedefleyen Magic Leap’in vadettiklerine ikna olmak için geçmiş demolarını izlemek yeterli.

Lightwear üzerindeki sensörler sayesinde -cihazın önünde 8 tanesi görülebiliyor- karma gerçeklikte dijital bir ışık alanı yaratıyor. Böylece çevresini 3 boyutlu görüp eşyaları ayırt edebiliyor. Bunun sonucu olarak da derinliği karşı da farkındalık sahibi oluyor. Bu bilgilerle beraber de yaratılan ışık alanını kullanarak yarattığı sanal objeleri gerçek dünyadaki objelerle etkileşimli hale getiriyor.

Henüz çıkış tarihi ve fiyatı belli olmayan Magic Leap One’ın internet sitesinde 2018’de gönderim yapmaya başlayacağı belirtiliyor. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerde duraklama belki de gerileme dönemine girdiğimizi düşünenler için Magic Leap teknoloji standartlarını yeniden belirleyecek güce sahip olabilir.

Görsel: magicleap.com