Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yazım Hatası Kurbanı Bir Mektup: Dear Satan

Yazım Hatası Kurbanı Bir Mektup: Dear Satan

Reklam ajansı Anomaly London, kendileri için hazırladığı yılbaşı animasyonunda ufak bir kız çocuğunun Santa (Noel Baba) yerine yanlış yazdığı için Satan’a (Şeytan) yolladığı mektubun hikayesini anlatıyor.

Yeni yıl için geri sayıma başlayacağımız günler geldi. Hala yeni yıl ve yılbaşı konseptli birçok iş çıkıyor. Ajanslar, yaratıcı insanlar, markalar yeni yıl ruhunu bizlere yansıtmaya çabalıyorlar. Farklı farklı bakış açıları ya da içgörüler yakalamaya çabalıyorlar. Bazıları yakalıyor, bazıları her yıl duymaya ya da görmeye alışkın olduğumuz şeyleri tekrarlıyor. Anomaly de yaptığı farklı işlerle adından bahsettiren küresel bir ajans. Shetopia, MINI’den esinlenen kamp kozası gibi kampanyalar ve projelerle farklı Anomaly‘ler isimlerinden söz ettirmeyi başarıyor. Şimdi de Anomaly London’ın ajans için yaptığı “Dear Satan” adlı yeni yıl kutlama filminden sizlere bahsedeceğiz.

Anomaly London tarafından yılbaşını kutlamak için yapılan kısa animasyon “Dear Satan” bir yazım hatasından yola çıkıyor. Ufak bir kız çocuğu yeni yılda dileği gerçekleşsin diye Santa’ya(Noel Baba) mektup yazmaya karar veriyor. Mektubunda Santa’yı örnek aldığından, onun ne kadar iyi ve cesur biri olduğundan bahsediyor. Küçük kız mektubunu bitirdiğinde hiç fark etmiyor ama Santa’ya göndermek istediği yeni yıl dileklerini içeren mektubu yazım hatası yaptığı için Satan’a (Şeytan) ulaşıyor. Hikayemizde burda başlıyor. Yerin kat kat altında yaşayan Satan da o sırada ona gelen mektupları okuyor ve her gün ona lanet eden yazılar okumaktan çok sıkılmış. Satan, küçük bir kızın ona hayran olmasından çok etkileniyor ve onun dileğini gerçekleştirmek istiyor. Sonrasında da komik olaylar zinciri başlıyor. Şeytan yılbaşı ruhunu yaşatmayı çabalarsa ne olur? E tabii, illa ki komik bir takım olaylar olur ve işler kontrolden çıkar.

South Parkvari Bir Yılbaşı Kutlaması

Star Trek ve X-Men serilerinden tanıyor olabileceğiniz usta oyuncu Patrick Stewart‘ın anlatıcı olduğu Dear Satan’ın ana karakteri biraz South Park stili karikatürize edilmiş bir şeytan. Yer yer duygulanıyor, yer yer utanıyor, şeytanlık yapmaktan sıkılmış ve hayatta farklı deneyimlere tabii ki açık. Patrick Stewart’ta sesiyle hikayeye çok güzel can veriyor. Zekice ve cazibeli bir şekilde hikayeyi yeniden yaratıyor.

Anomaly London’ın CEO’su Camilla Harrison, her sene yeni yılı farklı bir şekilde kutlamaktan ekip olarak büyük bir neşe duyduklarını söylüyor. Ona göre yılbaşı kutlaması için bir Noel kartı yapmaktan daha değerli ve eğlence bir yöntem yaptıkları animasyonlar. Geçtiğimiz sene de Anomaly London, Phoebe Waller-Bridge tarafından anlatılan  “The 12 Days of Christmas: A Tale of Avian Misery,” isimli animasyonlarıyla gerçek aşkı arayan bir kadını anlatmışlar ve çokça konuşulmuşlardı.

“Dear Satan” gerçekten de yaşanmış bir içgörüden yola çıkıyor. Ekip yeni yıl animasyonuna fikir çalışmak için toplandığında Santa’ya mektup atan bir kızın hikayesini anlatmaya karar veriyor. Sonra ekipten biri, Santa’yı yanlışlıkla Satan diye yazdıklarını fark ediyor. Dolayısıyla toplantıda fikir tabii ki buraya evriliyor. İyi ki de evriliyor bence. Bu South Parkvari animasyon birçok  umut satmaya çalışan şirin reklam filminden daha eğlenceli ve akılda kalıcı çünkü.

Dear Satan, çoğunlukla sizi güldüren ve hoşunuza gidebilecek 6 dakikalık bir animasyon kısası. Ekip kendilerince bize yeni yıl dileklerini iletiyor. Ve tabii ki yılbaşı mesajları dışında animasyon bir başka mesaj daha içeriyor: Yazım hatası yapabilirsiniz, o yüzden ne yazarsanız yazın, yazdıktan sonra bir kontrol etmeyi unutmayın. Yoksa sizde yanlış kişilerden yanlışlıkla yavru köpek isteyebilirsiniz.

Künye:
Anlatıcı: Patrick Stewart
Yazan, yöneten, animasyonlaştıran ve yapan: Anomaly ve 7th Flr
Yazarlar: Alex Bingham, Conrad Swanston, Craig Ainsley
Animasyon Yönetmeni: Ben White
Animasyonlaştırma: Ben Pearse, Joao Pereira, Tom Malins
Çizer: Serge Seidlitz (B&A)
Tipografi: Kerry Roper
Asbest Uyum Görevlisi: Oli Beale
Yönetmenler: Alex Bingham, Ben White, Conrad Swanston
Yapımcı: Tara Oliver
Ses Tasarımı: Mark Hellaby, Mike Bovill (750mph)
Müzik Tasarımı ve Beste: Ashley Bates, Jamie Masters (Adelhoi)

Görsel: Vimeo