Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılbaşında Nöbetçi Olan İtfaiyecinin Duygusal Hikayesi

Yılbaşında Nöbetçi Olan İtfaiyecinin Duygusal Hikayesi

McCann Santiago'nun Ripley için hazırladığı reklam filmi isteyen herkesin yılbaşında mucize gerçekleştirebileceğini gösteriyor.

Yeni yıl yaklaştıkça her geçen gün daha fazla Noel içerikli kısa film tadında reklam görmeye başladık. Huawei’nin işitme engelli çocuklar için işaret diliyle masal okuyan uygulaması SignStory için hazırladığı reklam filmi ya da Audi’nin RS 5 Sportback modelinin tanıtımı için hazırlanan kampanya buna güzel birer örnek. McCann Santiago da Ripley için hazırladığı reklam filminde yılbaşı temasını oldukça başarılı bir şekilde kullanırken izleyiciye Şili’de geçen sıcacık bir yılbaşı arifesi yaşatmayı başarmış.

”Bu Yılbaşında mucizeyi gerçekleştirmeye karar verdik.”

Normalde görmeye alıştığımız yılbaşı konsepti oldukça soğuk, karlı bir gecede geçse de yılın bu döneminde yaz mevsimini yaşayan Güney Yarım Küre ülkeleri için durum oldukça farklı. Burada, Noel Baba karla değil sıcaklıkla eşleşiyor. McCann‘in Santiago ofisi de bu animasyon reklam filmini, sıcaklık dercelerinin artmasıyla birlikte yangın uyarılarının da artmaya başladığı Şili’nin yılbaşı dönemini göstermek için fırsat bilmiş. McCann bu reklam filmiyle, yılbaşında aileleriyle olmak yerine, başta gönüllülerden oluşan Şili itfaiyesinin çalışanlarına, toplum faydasına hizmet eden kişilere teşekkür etmenin oldukça hoş bir yolunu bulmuş. Yapımını Story of a bear filmiyle Akademi Ödülü alan Punkrobot’un üstlendiği bu sıcak ve samimi reklam filmi için Ripley’in Pazarlama Müdürü Pilar Barriga ”Bu yılbaşında mucizeyi gerçekleştirmeye karar verdik.” diyor.

Bu sevimli animasyonda, karakterimiz Gaspar Alegría ile tanışıyoruz. Çocukları ve eşiyle zaman geçirmekten oldukça keyif alan aile babası Gaspar, Noel arifesinde itfaiyenin nöbetçi çalışanı olarak seçiliyor. Ancak, bu neşeli ve mutlu günü ailesiyle geçiremeyeceği için oldukça üzülen Gaspar, bu durumu çocuklarına nasıl söyleyeceğini bir türlü bilemiyor. İşte tam da bu noktada Gaspar’ın imdadına sevgi dolu eşi yetişiyor ve çocuklara, babalarının yılbaşında, Noel Baba’ya yardım edeceğini söylüyor. Çocuklar bu duruma çok seviniyor ve babalarını bu zorlu göreve hazırlamaya başlıyorlar. Tüm bu hazırlıklar sonuçsuz kalmıyor ve Gaspar Noel’de kendi mucizesini gerçekleştirmenin bir yolunu buluyor.

Künye:

Reklamveren: Ripley
Reklam Ajansı: McCann Santiago
Reklam: “The magical night of Gaspar”
Baş Yaratıcı Yönetmen: José Ignacio Solari
Yaratıcı Yönetmen: Renzo Vacarisas
Yaratıcı Ekip: Lio Bustamente, Carla Padovani, Sebastián Álvarez, Jaime Ramírez, Vicente Mardondes
Planlama: Christine Angerstein, Maribel Vidal
Müşteri İlişkileri Ekibi: Ángeles Forteza, Pablo Jiménez, Macarena Valenzuela
Sosyal Medya Ekibi: Modo, Facebook, Google
PR Ekibi: Johnny Méndez G
Yönetmen: Pato Escala, Gabriel Osorio
Prodüksiyon Şirketi: PunkRobot
Prodüksiyon Ekibi: Pato Escala, Gabriel Osorio
Ses Prodüksiyon: Miranda y Tobar
Müşteri Onayı: Pilar Barriga

Görsel: Youtube