Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevimli Kirpinin Yılbaşı Hediyesi

Sevimli Kirpinin Yılbaşı Hediyesi

Jung Von Matt ve Passion Animation Studios'un Erste Bank için hazırladığı reklam filmi şirket değerlerini bir kirpinin hikayesi üzerinden anlatıyor.

Herkes sevilmeyi hakeder değil mi? Hele de keskin dikenleri olduğu kadar, yumuşak bir kalbi olan dost canlısı kirpiler! Viyana merkezli finans şirketi Erste Bank, bu yılbaşında sevginin olmadığı bir yılbaşı fikrini sorguluyor. Böyle bir şey mümkün olabilir mi gerçekten? Peki ya olsaydı? Sevginin olmadığı bir yılbaşı neye benzerdi? Tüm bu soruların cevabını araştıran Erste Bank, bu sevimli animasyonla bizlere yılbaşına inanın çünkü ne olursa olsun o size sevgiyi getirecek diyor.

Sevgiye İnan, Yeni yıla İnan ve Kendine İnan

2018 Cannes Lions’ta yılın bağımsız ajansı seçilen ve Direct, PR ve Film Craft kategorilerinde ödül kazanan Jung Von Matt‘in Passion Animation Studios‘la birlikte çalıştığı bu samimi reklam filminde, orman hayvanları okuluna yeni başlayan ana karakterimiz sevimli kirpinin hikayesini izliyoruz. Minik dostumuzun tüm arkadaş edinme çabalarının çaresiz kaldığını görüyoruz. Dikenleri yüzünden istemsizce etrafına zarar veren Kirpi, arkadaş edinmeyi çok istemesine rağmen yalnız kalıyor. Ya da o, öyle olduğunu sanıyor. Yılbaşı hediyesi olarak sınıf arkadaşlarının dikenlerine buldukları harika çözüm sayesinde, sonunda sevimli dostumuz da hakettiği sevgiyi buluyor.

”Sırtındaki dikenler yüzünden zor bir hayatı olan bu küçük kirpinin hikayesi aslında hepimizin hikayesi… Hepimiz benzer anlar yaşamış, benzer duygulara kapılmışızdır” diyen Marka Yönetimi Grup Başkanı Martin Radjaby-Rasset, Erste Bank’ın 200 yıllık geçmişinde her zaman insanlara destek olduğunu, inandığını ve inanmaya devam edeceğini kaydediyor. Dolayısıyla, bu içimizi ısıtan reklam filminin Erste Bank’ın temel değerleri üzerine kurulu olduğunu ve bunları tatlı bir yılbaşı hikayesi olarak yansıttığını belirtiyor.

Jung Von Matt’in Genel Müdürü ve şarkı sözü yazarı Andreas Putz ”Özellikle, sevginin sezonu olan yılbaşı zamanında, sadece kendimize değil başkalarının içindeki iyiliğe de inanmak önemlidir. Engeller ne kadar aşılmaz görünse de, sevgi bir yol bulacaktır. Küçük kirpi ve arkadaşları bize bunu hatırlatıyor.” diye ekliyor. Sonuç olarak, bu kısa hikayeden çıkaracağımız üç önemli mesaj bu #beliveinlove #beliveinchristmas #believeinyourself etiketleriyle özetleniyor.

Künye:

Reklamveren: Erste Bank, Passion Animation Studios
Reklam Ajansı: Jung Von Matt
Reklam: What would Christmas be without love?
Baş Yaratıcı Yönetmen: Mike Nagy
Yaratıcı Yönetmen: Andreas Putz
Metin Yazarı: EVA Zefferer, Karin Uebelbacher, Andreas Putz
Sanat Yönetmeni: Mike Nagy
PR Ekibi: Johnny Méndez G
Yönetmen: Kyra Buschor, Constantin Paeplow
Prodüksiyon Şirketi: Passion Animation Studios
Baş Yapımcı: Debbie Crosscup
Yapım Şefi: Mike Turoff
Yapımcı: Rick Bland, Kirsty Ratcliffe
Yapımcı Asistanı: Laura Wesolowski
Post Prodüksiyon: Unit TV
CG Şefi: Jason Nicholas
Görsel Efekt Süpervizörü: Dave Walker
CG Süpervizörü: Alex Holman
Renklendiren: Denny Cooper
Ses Tasarımı: Nami Strack
Besteci: Mike Connaris
Vokal: Alee Kinder
Ses Prodüksiyon: Tom Martin

Görsel: Youtube