Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Glo Polyphonic Whale: Meditatif Ambiyans Sesleri Üreten Enstrüman

Glo Polyphonic Whale: Meditatif Ambiyans Sesleri Üreten Enstrüman

Phonicbloom, müzikal devrimi sıradan sesleri sıra dışı biçimde duymamızı sağlayan Glo Polyphonic Whale projesiyle Kickstarter'da desteklerini bekliyor.

Kickstarter, 2009’dan beri 16 milyondan fazla kişinin desteğiyle, 4 milyardan fazla maddi kaynak toplanmasına sebep olarak 155 binden fazla projenin başarıyla fonlanmasına alan sağladı. Böylelikle Kickstarter, projelerine destek bekleyen yaratıcı zihinlerin seslerini duyurmaları için oldukça önemli platformlardan biri haline geldi. Sanattan teknolojiye, yemekten oyuna birçok farklı alanda projelerin destek bulmasını sağlayan Kickstarter, şimdi de Phonicbloom‘un oldukça yaratıcı Glo Polyphonic Whale projesine ev sahipliği yapıyor. 10 Ocak 2019 tarihine kadar 42.972 dolar hedefine ulaşmaya çalışan proje şimdiden 35.908 dolar toplamayı başardı bile.

 

Her Zamanki Sesler, Çok Daha Farklı Bir Deneyim

Glo Polyphonic Whale, kişinin etrafındaki sesleri müzikal bir deneyime çevirmek üzere Phonicbloom tarafından tasarlanan bir enstrüman. Herkesin rahatlıkla kullanabileceği şık tasarımı sayesinde beğeni toplayan Glo, kişilerin mekanlarla ve objelerle etkileşimlerini sağlayarak kişiselleştirilen müzik deneyimleri yaratıyor. Bünyesinde oldukça minik hassas mikrofonlar, güçlü sensörler bulunduran alet, hareket algoritması teknolojisiyle desteklenmiş. Enstrümanı üç boyutlu olarak hareket ettirdiğimizde ya da çeşitli objelerle etkileşimini sağladığımızda oldukça farklı ses algılarına sebep oluyor. Glo, dört temel elementten yola çıkılarak oluşturulan; ateş, su, toprak ve hava olmak üzere dört farklı kanala sahip. Doğadan esinlenilerek tasarlananGlo Polyphonic Whale ile orman, deniz ve rüzgar konseptlerinde yaratılan demoları dinlemek ve kendi kişiselleştirilmiş müzik deneyimlerinizi yaratmak mümkün.

Sesin iyileştirici gücünün kişileri rahatlattığına ve hayal gücünü geliştirdiğine inanan Glo, terapötik etkileşimi arttırmak ve meditasyonu derinleştirmek adına sisteme binaural ritimler (binaural beats) eklemiş. Bu seslerin stresi azalttığı, konsantrasyonu artırdığı ve uyku kalitesi ve genel ruh durumunu iyileştirdiği kanıtlanmış.

    

Görsel: Kickstarter, phonicbloom