Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sarılmadan Uyumam Diyenlere Robotik Uyku Yastığı

Sarılmadan Uyumam Diyenlere Robotik Uyku Yastığı

Yeni "uyurken sarılayım" arkadaşınız Somnox ile stressiz, daha uzun ve sağlıklı uykular uyuyabileceksiniz.

Uyku çok kişisel ve karakteristik bir veri. İnsan çeşit çeşit şekilde uyuyabiliyor. Yüzüstü, sırtüstü yatanlar var, hep aynı yöne doğru dönerek uyuyanlar, kalbinin üzerine yatamayanlar var. Bir de her yerde uyuyanlar var. Onlar ki otobüste ayakta bile uyuyabilirler. Ama şu an her yerde uyuma özelliği olan insanlardan bahsetmeyeceğim size. Şimdi anlatacağım yeni Kickstarter projesi, sarılarak uyuyanların favorisi olacak.

Kickstarter’da 16 Aralık’a kadar fonlanabilen Somnox‘un daha önce sizinle prototipi üzerinden haberini paylaşmıştık. Somnox, uyku düzenleyen ve daha sağlıklı uyumanızı sağlayan yastık şeklindeki uyku robotu. Şekil olarak böbreğe benzeyen Somnox uyku robotu, insan nefes alışverişini taklit ediyor. Kullanıcılar, bilinçsizce nefes alma ritmini uyku robotunun ritmine ayarlıyor. Araştırmalar, nefes alma simulasyonunun stresi doğal olarak azalttığını ve gevşemeyi artırdığı için şart olduğunu gösteriyor. Nefes alışına ek olarak, uyku robotu kullanıcıya ses de sağlıyor. Kullanıcılar onları rahatlattığını düşündükleri sesleri, uyku robotu Somnox’un uygulamasına yükleyebiliyorlar. Yani sizi kalp atışı sesi, doğa sesleri, ninniler ya da bir takım meditasyon sesleri gibi seslerden hangisi rahatlatıyorsa dilediğinizi yükleyebiliyorsunuz.

Uyku Yoksunluğuna Sempatik Bir Çözüm

Hollandalı ekip Somnox’u geliştirirken 85’ten fazla ürünü denek olarak kullandı ve her birinden elde ettikleri raporlarla Somnox’u geliştirdi. Deneylerinin sonucunda uyku robotunun stres veya kaygı nedeniyle uykuya kolay dalamayan insanlara yardımcı olması konusunda özellikle etkili olduğunu buldular. Araştırmaları her beş kişiden birinin uyku yoksunluğu çektiğini ve günlük hayatında bu sorunun stresini yaşadığını gösteriyor.

Ürünü 24 ay boyunca geliştirdikleri dönemde, Hollandalı ekip, 5000’den fazla denek insanla çalışmış ve yoğun uyku döneminde ortaya çıkan 57 adet strese sokan madde belirlemişler. Somnox’un kurucu ortaklarından Julian Jagtenberg, ekip olarak hedeflerinin 2025 yılında 100 binden fazla insana erişip küresel olan uyku problemini çözmek olduğunu söylüyor.

Somnox, vücudu ve zihni dinlendirerek uykuyu geliştiriyor; stres ve kaygı azaltıyor. Böylece insanlar daha çabuk uykuya dalıp daha derin uyuyorlar ve kendilerini tazelenmiş hissediyorlar. 16 Aralık’a kadar Kickstarter’dan fonlanan Somnox uyku robotu, uyku probleminiz ya da uykuya dayalı yaşadığınız stresleriniz varsa tam size göre.

  

Görsel: Kickstarter