Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Disaster Girl” Olarak Bilinen İnternet Miminin Gizledikleri

“Disaster Girl” Olarak Bilinen İnternet Miminin Gizledikleri

Gerilim kanalı POLAR+ lansman filminde; hin bir gülümsemeyle bir yangının önünde duran küçük kızın artık "Disaster Girl" isimli bir internet mimine dönüşmüş fotoğrafının arkasındaki bilinmeyenleri araştırıyor.

“Disaster Girl” en tanınan internet mimlerinden biri… Çoğu kişinin arkaplandaki hikayesini bilmediği bu fotoğraf, yanan bir evin önünde yüzünde şeytani bir gülümsemeyle duran küçük bir kız çocuğunu gösteriyor. Fotoğraftaki kötücül hava ve gizem de internet kullanıcılarının kafalarını karıştırmakla birlikte, kara bir mizah üretilmesine de sebep oluyor. Gerilim kanalı POLAR+ lansmanı için hazırlanan reklam filminde bu gizemli fotoğrafın gerçeğini araştırıyor.

CANAL’ın gerilim ve polisiye odaklı yeni kanalı POLAR+ için reklam ajansı BETC tarafından yaratılan film, insanda doğal olarak var olan gizemi çözme, araştırma isteği ve merak duygularına sesleniyor. Bunu da nasıl olup da çekildiğini ilk bakışta sorgulatan “Disaster Girl” ile yapıyor.  Belgeselimsi bir hava taşıyan reklam filmi, fotoğrafın akıllarda uyandırdığı sorulara yanıt arıyor.

Fotoğrafın Detaylarında Gizli Gerçekler

Filmde fotoğraf detaylarıyla inceleniyor. Arkadaki yazının bir anagram olmasından yangını söndürmesi gereken itfaiyecinin rahat tavırlarına, kızın göz bebeğindeki yansımadan yangını kimin çıkardığına ilişkin teorilere gidiliyor. Acaba sanıldığı gibi bu küçük kız kundakçı bir küçük şeytan mı? Yoksa bu yangın, fotoğraflarından oluşan takvimi satın almadığı için evin sahibiyle kavga eden itfaiyecinin işi m? Ya da lise mezuniyetine giden iki liseli mi yangını çıkarmıştır?

Bir gerilim kanalının artık mizah unsuru haline gelmiş bir fotoğrafı ele alıp bunu bir araştırma parodisi haline getirdiği film; gerçek yanıtlar bulmasa da internet kullanan daha genç bir hedef kitleye seslenen merak uyandırıcı, eğlenceli bir iş. Kampanyanın başka tanınmış mimlerle devam ettiğini görmek ilgi çekici olabilir.

Künye:
Reklamveren: POLAR+
Reklam Ajansı: BETC Paris
Marka Yönetimi: Jean-Marc Juramie, Mathilde Villette, Cassandre Richard, Céline Pontygayot
Ajans Yönetimi: Guillaume Espinet, Elsa Magadoux, Mathilde Lacon, Marie Chapuis
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Stéphane Xiberras
Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Le Breton, Arnaud Assouline
Sanat Yönetmeni: Julien Vergne
Reklam Yazarı:  Alexandre Girod
Sanat Yönetmeni Asistanı: Marie Glotin
Eğlence Sorumlusu: Lennie Stern
Aktivasyon Sorumlusu: Julien Leveque
Strateji Sorumlusu: Guillaume Martin
Yaratıcı Yapımcı:  Victoria Vingtdeux
Yapım Şirketi:  Boogie Night
Ses Yapım:  Studio 31db
Yönetmen: Justine Bo
Medya Sorumlusu: Romain Merielle, Juliette Dupuis

Görsel: YouTube