Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnterneti Olan Var, Olmayan Var!

İnterneti Olan Var, Olmayan Var!

Bouygues Telecom, "Garantili İnternet" hizmetini tanıtmak için abonesi olmayanlar için internet bağlantısı olmadığında erişilebilen bir site hazırladı.

Fransa’nın önde gelen internet servis sağlayıcılarından Bouygues Telecom, yeni bir hizmet sunuyor. Garantili internet adını taşıyan bu servis, 4G mobil router üzerinden abonelerine bağlantı kopuk da olsa internet erişimin olacağının garantisini veriyor. Yani ne olursa olsun internetiniz oluyor. Tabii Bouygues müşterisi olduğunuz sürece. Reklam ajansı BETC Paris de tam olarak bu konuya eğilmiş ve Bouygues abonesi olmayanlara seslenen bir çalışma hazırlamış.

Çalışma, her an her yerde interneti garanti olan Bouygues müşterilerini değil de ya bağlantım koparsa endişesini taşıyanlara sesleniyor. Bu amaçla yaratılan whentheinternetisdown.com (internetkoptugunda.com) adresli site, sadece çevrim dışı olduğunuzda çalışıyor. Böylece bağlantınız kopuk da olsa internette bir şekilde gezinebiliyorsunuz. İnternette yapılan temel aktivitelerin pek çoğunun yedek versiyonları yaratılmış. Örneğin, Instagram’a girmek istiyorsanız, orada göreceğiniz yeni 100 fotoğrafa bir şekilde erişebiliyorsunuz. Ya da kaçırdığınız haberlerin kısa bir özetine ulaşıyorsunuz. Oyun oynamak istiyorsanız, oyun var. Müzik dinlemek isteyenlere birkaç şarkı sunuluyor. Hatta televizyon şovlarının bile özeti bulunabiliyor.

Tabii bu içerikler oldukça esprili bir şekilde hazırlanmış. Dizi seyredeyim derseniz, girdiğiniz linkte seyredecek diziler bulmuyorsunuz ama 67 bölüm için birkaç cümlelik özetlerle o bölümde kimin öldüğünü öğrenebiliyorsunuz. Instagram bölümünde ise fotoğraflar değil de, orada göreceğiniz tipik fotoğrafların metinle tarifi var. Bir dövme, havuz kenarında iki sosis, bir alıntı gibi metinler karşınıza çıkıyor. Haberler komik ve kısacık özetler halinde. Oyun ise metin tabanlı bir macera oyunu. Tüm bu içerik elbette internetiniz olsa bulacağınız içerik değil ama esprili bir dille hazırlandıklarından en azından yarım saatlik bir kopuk bağlantı durumunda yeterince oyalanma sağlayabilir.

bouygues telecom_betc paris_when the internet is down_fransa_bigumigu_ bouygues telecom_betc paris_when the internet is down_fransa_bigumigu_ bouygues telecom_betc paris_when the internet is down_fransa_bigumigu_ bouygues telecom_betc paris_when the internet is down_fransa_bigumigu_ bouygues telecom_betc paris_when the internet is down_fransa_bigumigu_ bouygues telecom_betc paris_when the internet is down_fransa_bigumigu_ bouygues telecom_betc paris_when the internet is down_fransa_bigumigu_

Site Cache Üzerinden Çalışıyor

Bilgisayar veya iOS üzerinden (Android versiyonu da çok yakında) çalışan site, çevrim içi olduğunuzda açılmıyor ve size bağlantınızı kesip geri gelmenizi söylüyor. Bağlantınız olmadığında ise içeri girebiliyorsunuz. Bu noktada site cache üzerinden yükleme yapıyor. 3 hafta sonra, 1 ay sonra ya da 1 yıl sonra bağlantınız olmadan siteye geldiğinizde yine tüm içeriğe erişebiliyorsunuz. Site, fazla yer kaplamamak amacıyla ACCII görseller ve metin tabanlı bir içerik sunuyor. Bu da iPhone’daki bir duvar kağıdının büyüklüğüne eşdeğer bir alan anlamına geliyor.

 

Künye:

Reklamveren: Bouygues Telecom
Reklam Ajansı: BETC Paris
Ajans Yönetimi:Mathieu Laugier, Quentin Derviso, Elodie Colin, Andrea Jeanroy
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Stephane Xiberras
Yaratıcı Yönetmen: David Soussan, Marie-Eve Schoettl
Reklam Yazarı: Matthieu Bouilhot, Arthur Cieutat
Sanat Yönetmeni: Pierre Jungers
Geliştirme / Yapım: BETC Digital Studio
Yapım Yönetmeni: Maxime Huygue
Dijital Yapım: Julie Delachaux, Lara-Jane Lelievre
Teknoloji Sorumlusu: Alexis Galbordin
UI Tasarım: Quentin Goupille, Quentin Warent
Front-End: Nicolas Bages

Görsel: BETC Paris Basın Bülteni