Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Daha İyi Bir Dünya için Yaratıcılığı Teşvik Ediyor

LEGO Daha İyi Bir Dünya için Yaratıcılığı Teşvik Ediyor

LEGO "Rebuild The World" kampanyası ile çocukların yaratıcılığını geliştirmesini teşvik ederken onlara daha iyi bir gelecek bırakmayı hedefliyor.

LEGO gelecek neslin yaratıcı becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak bir kampanya başlattı. BETC Paris tarafından hazırlanan kampanya da müzisyen Mark Ronson da bulunuyor. “Rebuild The World” (Geleceği İnşa Et) isimli kampanyada LEGO’nun küçük yaştan itibaren sınırsız yaratıcılığa olanak sağlayan yönü anlatılmak isteniyor. LEGO’nun 80’li yıllardan beri ilk marka kampanyası olan Rebuild The World 18 aylık bir çalışma geçmişine sahip. İlk olarak konsepti geliştirmek amacıyla LEGO’nun şirket içi ajansı olan Rebuild The World kuruluyor. Markanın eğitici setlerinin yanı sıra tamamen bağımsız ve oynayan kişiyi özgür düşünmeye iten yönüne vurgu yapmak isteyen BETC Paris bu yöne odaklanıyor.

LEGO’nun gelecek nesillere bırakmak istediği miras: Yaratıcılık

Kampanyanın reklam filminde avcı ve ondan sürekli kaçmayı başarabilen bir tavşan bulunuyor. Sadece LEGO oyununun yaratabileceği türden dünyaya açılan macerada her karakter ve araç LEGO oyuncaklarının yapabilecekleri üzerine kuruluyor. Nesnelerin günlük kullanımları ve insanların fiziki sınırları dışlanarak tamamen özgür bir ortam yaratılıyor. Sonucunda ortaya kafası 360 derece dönebilen bir adam veya bir anda hava taşıtına dönüşebilen bir otomobil çıkıyor. Kamera, bardak, fiyonk ve ok gibi aksesuarlar da LEGO aksesuarı gibi büyük ölçeklendirilmiş. Ayrıca karakterlein giydiği kıyafetler Lego karakterleri gibi 2B baskılı yapılmış. Müzisyen Mark Ronson kariyeri boyunca yaratıcı insanlarla birlikte çalıştığını LEGO’nun “Rebuild The World” kampanyasının gelecek nesillerin yaratıcı insanlarına ilham vermek için fırsat olduğunu söylüyor.

LEGO, her çocuğun inanılmaz yaratıcı problem çözme yetenekleriyle doğduğuna inanıyor, ancak yaşam boyu sürecek bir beceri olabilmesi için bu yaratıcılığı beslemek gerekiyor. İlham verici yaratıcılık ise her zamankinden daha kritik durumda bulunuyor. Dünya Ekonomik Forumu İşlerin Geleceği Raporu’na göre, 2020’den itibaren iş piyasasının ihtiyaç duyacağı en önemli üç beceriden biri olarak yaratıcı problem çözme gösteriliyor. Çocuklukta yaratıcılığın gelişmesi, yeniliklere açık olması, eleştirel düşünmesi ve problemleri çözebilmeyi öğrenmesi içinse yaratıcı oyunlar iyi bir aracı olarak gösteriliyor.

LEGO Pazarlama Direktörü Julia Goldin, kampanyanın çocukların doğal yaratıcılığını kutlamakla ilgili olduğunu ifade ediyor. “Dünyanın dört bir yanındaki çocukların becerilerini geliştirmesi için onları teşvik etmek istiyoruz. Bu kampanyayla, her yaştan insana oyun oynamak ve yaratıcılıklarını serbest bırakmak için sonsuz olasılıklar dünyası yaratıyoruz.”

LEGO House çalıştaylara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak

Kampanyaya ek olarak İngiliz tasarımcı ve mucit Dominic Wilcox, 17 Eylül’de bir dizi “Rebuilder” çalıştayına liderlik edecek. 100’den fazla çocuğun katılacağı etkinlikte katılımcılar 19 yaşındaki David Aguilar’nın LEGO parçalarından protez kol yaratması gibi yaratıcılığın sınırsız potansiyelini keşfedilmeye çalışılacak.

Wilcox çocuklara yeniden düşünmeleri, yeni araçlar icat etmeleri ve gündelik sorunları çözmeleri için fikirler verecek. Ve bunların hepsini LEGO parçalarını kullanarak yapacak. Tasarımcı kimsenin dünyayı çocuklar gibi görmediği için çalıştaylardan oldukça ümitli. Oldukça zıpır fikirlerin yaratılacağına ve farklı ürünlerin ortaya çıkacağına inanıyor.

17 Eylül’de Danimarka’nın Billund şehrinde bulunan LEGO House’da gerçekleşecek etkinliğe katılamayacak olan dünyanın dört bir yanındaki çocuklar da internet sitesinden veya LEGO uygulaması üzerinden yaratıcılıklarını paylaşabilecek. Rebuild The World LEGO’nun 80’li yıllardan beri ilk marka kampanyası oldu.

Künye

Müşteri: LEGO
LEGO Ajansı Yaratıcı Takımı: Rémi Marcelli; Vivi K Schlägelberger; Lucas Reynoso Vizcaino; Lotte Baek Stokholm; Ryan Cooper-Brown; Christian Myhre Nygaard; Genevieve Capa Cruz; Leah Juaymah Mababangloob
Ajans: BETC Paris
İdari Yaratıcı Yönetmen: Rémi Babinet
Yaratıcı Yönetmen: Agnès Cavard; Valérie Chidlovsky
Prodüksiyon Şirketi: Stink
Yönetmen: Traktor
Set Tasarımı: Nick Foley Oates
Ses Tasarımı: Gum/ Pop Records

Görsel: BETC Paris