Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Sıkıcı Odasında Bile Eğlenmek Mümkün

Dünyanın En Sıkıcı Odasında Bile Eğlenmek Mümkün

LEGO’nun sosyal deney içeren reklam filmi, çocuklar için oldukça sıkıcı ve sade bir odanın dahi rulo kağıt ve onların yaratıcılığı sayesinde eğlenceli bir alana dönüşebileceğini gösteriyor.

Oyun oynamak çocukların sadece eğlenceli zaman geçirdiği bir aktivite olmaktan çok daha fazlası. Yaratıcılıklarını ve becerilerini geliştirebilecekleri serbest bir zaman aralığı. LEGO’nun son 30 yıldır ilk büyük reklam kampanyası olan Rebuild the World, erken yaşlarda zihinsel ve duygusal gelişmenin ne denli önemli olduğunu vurgulamak için hayata geçirilmişti. Çocukların yaratıcı becerilerini ve problem çözme becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak isteyen marka, her fırsatta yaratıcılığın gücünü vurgulamayı da ihmal etmiyor.

Bir kağıt parçası çocukların yaratıcılığını göstermesine yeter

Çocukların yaratıcılığı sınır tanımaz. En sıkıcı odada bile eğlenecek en ufak şey onların da hayal gücüyle ortamı neşeli hale getirebilir. LEGO da bu fikri göstermek için çocuklar için oldukça sıkıcı sayılabilecek bir oda yaratarak tek bir kağıt rulosuyla nelerin değişebileceğini gösteriyor.

lego

LEGO’nun oyun yoluyla öğrenme girişimi olan LEGO Foundation için Build a World of Play kampanyasının bir parçası olarak hazırlanan The Most Boring Room Ever reklam filmi Ketchum London imzası taşıyor. Bir sosyal deney hazırlayan LEGO, çocukların oldukça sade ve sıkıcı odada vakit geçirmesini istiyor.

Masada sıkıntıdan patlayan çocukların her birine ayrı ayrı rulo kağıt parçası veriliyor. Yaratıcılığın ve eğlencenin kapısı tam da bu noktada açılıyor. Kağıdı yırtıp papyon yapanlar da oluyor süper kahraman pelerini yapanlar da. Elbiseler, kostümler, oyuncaklar ve daha çok fazlası. Sadece bir rulo kağıt çocukların hayal gücüyle birleştiğinde dünyanın en sade ve düz odası bile büyülü bir alana dönüşebiliyor.

Oyunlar çocukların yaratıcılık, güven, yardımlaşma, fiziksel koordinasyon ve konsantrasyonunu geliştiriyor

Marka, çocukların günlük yaşamlarına renk katmanın ne kadar basit olabileceğini gösterirken ebeveynlere de daha fazla oyun anları yaratmaları konusunda tavsiye veriyor.

Play Well 2022 raporuna göre çocukların yüzde 84’ü oyun oynamak için daha fazla vaktinin olması istiyor. LEGO; yaratıcılığı, problem çözmeyi, takım çalışmasını geliştirdiği için çocukların daha fazla oyun oynamaya vakit ayırmasını sağlamaya ve ebeveynleri de bu konuda teşvik etmeye çalışıyor. Film de #PlayPledge etiketiyle çocukların en eğlenceli anlarını paylaşmaya çağırıyor.

Künye

Müşteri: LEGO
Ajans: Ketchum London
ECD: Indy Selvarajah
Yaratıcı Yönetmen
: Lipe Faria
Kıdemli Yaratıcı
: Emily Gosen
Prodüksiyon Yöneticisi
: Jacqui Licorish
Tasarımcı
: Carmel Langlois
Prodüksiyon Şirketi:
Mad Cow Films
Yönetmen: Justin Hackney
Yapımcı
: Harry Moore
İdari Yapımcı
: Pete Chambers
Kurgu
: Alice Halstead
Ses Tasarım
: Jack Maltby
Renklendirme
: Cheat

Görsel: YouTube