Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Botanik Bahçesinde Rüya Gibi Manzaralar

Botanik Bahçesinde Rüya Gibi Manzaralar

teamLab Osaka'daki Nagai Botanik Bahçeleri'nde, bu yaz açılacak yeni bir açık hava sergisi kuruyor.

Sanat kolektifi teamLab, doğal alanları, beklenmedik ve müdahaleci olmayan yollarla dönüştürmesiyle tanınıyor. Bu yılın başlarında, tarihi Japon bahçesi Kairakuen’de muhteşem bir işe imza atmıştı. Kairakuen’in 180. yaşı şerefine, bu bahçeye özel projeksiyonlu ve ışıklı yerleştirmeler hazırlayarak ziyaretçileri büyülemişti. Şimdi ise Osaka’daki Nagai Botanik Bahçeleri’nde, bu yaz çok ses getirecek yeni bir rüya manzarası kuruyor.

Yerleştirmeler parkın kalıcı bir parçası olacak

Yerleştirme, teamLab’in belirli bir tarihten sonra kaldırılan önceki çalışmalarının aksine bu defa parkın yenileme projesinin bir parçası olarak Nagai bahçelerinin kalıcı bir parçası olacak. Yerleştirme projesi tamamlandıktan sonra, arazi etrafa dağılmış yumurta benzeri kürelerle bağlantılı muhteşem ışık gösterileri, su üzerinde yüzen ışıklı küreler ve buna benzer masalsı görüntülerle canlanacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

teamLab (@teamlab)’in paylaştığı bir gönderi

Her zaman olduğu gibi bu parçalar, floranın güzelliğini vurgulamak amacıyla hazırlanıyor. TeamLab’ın misyonu, “zamanın sürekliliğini keşfetmek ve bugün bu yerde anlam biriktirmeye devam etmek” olarak tanımlanıyor. Grubun tüm açık hava sergileri, zaten orada olan ihtişamı vurgulamanın bir yolu olarak ortamla bağlantılı işlerden oluşuyor. Ayrıca kendine has aydınlatmaları, konukların doğayı yeni ve ilginç bir şekilde görmelerini sağlıyor.

Serginin, bu yaz açılacağı duyurulmuş ancak tam tarih belirtilmemiş. teamLab’ın internet sitesi üzerinden diğer çalışmalarına göz atabilir, Instagram’ı üzerinden sergiyle ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Görsel: teamLab