Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Baharı Kutlayan Etkileşimli Sergi

Baharı Kutlayan Etkileşimli Sergi

teamLab, çiçeklerle ve hayvanlarla bezeli etkileşimli sergisi "teamLab Forest Fukuoka" ile baharın gelişini kutluyor.

Uluslararası sanat kolektifi teamLab, özellikle Japonya’nın bahçelerinde gerçekleştirdiği etkileşimli yerleştirmeleriyle tanındı. Tarihi Japon bahçesi Kairakuen’in 180. yaşı için gerçekleştirdikleri çalışmalar ve Osaka’daki Nagai Botanik Bahçeleri’ndeki açık hava sergisiyle ses getirmişlerdi. Bugünlerde de bahar karşılaması niteliğinde olan etkileşimli sergi teamLab Forest Fukuoka ilegündemdeler.

Japonya’da bahar, muhteşem kiraz çiçekleriyle eş anlamlı sayılır. teamLab, her yıl bu narin pembe çiçeklerin güzelliğini harika dijital grafiklerle yakalayan sürükleyici sergiler yaratıyor. “teamLab Forest Fukuoka” ile birkaç yıldır izleyiciye sunulan deneyim, yeni holografik hayvanların da eklenmesiyle daha etkileyici bir şölene dönüşmüş. teamLab projeyi şöyle açıklıyor: “teamLab Ormanı, bir ‘Yakalama ve Toplama Ormanı’ ile ‘Atletizm Ormanı’ndan oluşan; teamLab sanat topluluğu tarafından yaratılmış yeni bir müzedir.” Catching/Yakalamak terimiyle kastettikleri, canlıları bulmak ve görüntülerini kaydetmek.

Rüya gibi bir deneyim

teamLab’in açıklamaları şöyle devam ediyor: “Yakalama ve Toplama Ormanı, insanların dünyayı bedenleriyle keşfettikleri, yakaladıkları ve yakaladıklarına göre ilgi alanlarını genişlettikleri ‘Yakala, Çalış, Bırak’ konseptine dayalı yeni bir öğrenme alanı. Akıllı telefonunuzla keşfedin, çeşitli yaratıkları yakalayın, üzerinde çalışın ve kendi koleksiyon kitabınızı oluşturun. Atletizm Ormanı, dünyayı beden aracılığıyla anlama ve onu üç boyutlu düşünme konseptine dayalı olan; mekansal farkındalığı eğiten yeni bir fiziksel yaratıcı alan. Vücudunuzu bu karmaşık, üç boyutlu alanda kullanın ve kendinizi etkileşimli bir dünyaya bırakın.”.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

teamLab (@teamlab)’in paylaştığı bir gönderi

İzleyiciler, müzenin farklı odalarında dolaşırken çiçeklerin ve diğer canlıların yer aldığı çeşitli görüntülerle karşılaşıyor. Duvarlara dokunduklarında veya animasyonlara yaklaştıklarında, öğeler değişiyor, çiçekler açıyor, dağılıyor ve buna benzer etkileşimler oluşuyor. İzleyici müzede nereye bakarsa baksın grafiklerin sürekli değiştiğini görüyor.

teamLab, 2023’e özel olarak 24 Mart’ta (sergiden birkaç hafta sonra) gerçek boyutlu yeni hayvan animasyonlarını da müzeye dahil etmiş. Kangurular, zürafalar, flamingolar ve leoparlar sürekli değişen dijital ortamın bir parçası haline gelmiş. Ziyaretçiler, bu animasyonları tıpkı fiziksel bir eseri çeker gibi akıllı telefonlarıyla “yakalayıp” ölümsüzleştirebiliyor. Çiçekler gibi bu hayvanlar da sabit durmuyorlar ve izleyicinin alanla olan etkileşimine göre hareket edip değişiyorlar.

Görsel: teamLab