Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Londra Tate Modern ve Bilim Müzesi’nde Etkileşimli Sergi Projesi

Google’dan Londra Tate Modern ve Bilim Müzesi’nde Etkileşimli Sergi Projesi

Google Chrome Web Lab ekibi, İngiltere’deki Londra Bilim Müzesi ve Tate Modern ile anlaşarak tarayıcılarının cutting-edge teknolojisini vurgulayan iki harika web projesi gerçekleştirmiş. İlk projede, Londra Bilim Müzesi’ne yerleştirilen çeşitli müzik aletlerini Chrome Web Lab sitesinden 24 saat online olarak tıngırdatabiliyoruz 🙂

Siteye giren her kullanıcıya görsel bir kod, diğer adıyla Lab Tag veriliyor. Böylece siteyi deneyimlemek isteyenlerin nereden katıldıkları hangi aletleri çaldıkları kategorilere ayrılıyor. Kullanıcı siteye girdiğinde hem gerçekte Bilim Müze’si içerisinde, hem de sanal bölümünde çeşitli çalgıları tarayıcı üzerinden çalabiliyor. Müze içerisindeki çalgıları canlı olarak deneyimleyebilmek için Lab Tag kullanıcıyı sıraya sokuyor. Sıra size geldiğinde Chrome tarayıcısı üzerinden vuruşları istediğiniz gibi ayarlayıp kendi müziğinizi oluşturabiliyorsunuz.

Google, The Exquisite Forest olarak adlandırdığı diğer projesini de Tate Modern’le ortaklaşa gerçekleştirmiş. Proje için tasarlanan mikro siteye girdiğimizde ise spesifik konularla ilgili çeşitli animasyon görselleri hızlı bir şekilde deneyimleyebiliyoruz.


The Exquisite Forest projesinde adı geçenlerin projeyi anlattığı bir video: