Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hyundai’den İleri Dönüşüm Moda Koleksiyonu

Hyundai’den İleri Dönüşüm Moda Koleksiyonu

Moschino'nun eski kreatif direktörü Jeremy Scott ile iş birliği yapan Hyundai, elektrikli otomobil parçalarından üretilen ileri dönüşüm moda koleksiyonunu tanıttı.

Yakın zamanda yaklaşık 10 yıllık Moschino macerasını sonlandırarak markanın kreatif direktörlüğünden ayrılan ABD’li tasarımcı Jeremy Scott, Hyundai ile iş birliği yaparak elektrikli otomobil parçalarından oluşan bir ileri dönüşüm koleksiyonu tasarladı. Koleksiyon,  Hyundai’nin bu yıl 4. yaşını kutlayan ve otomotiv atıklarını moda ürünlerine dönüştürmek amacıyla kurulan ileri dönüşüm moda platformu ‘Re:Style‘ altında hazırlandı.

Re:Style 2023 adını taşıyan koleksiyon, Hyundai’nin KONA adlı elektrikli otomobilinin lansmanıyla eş zamanlı olarak tanıtıldı. Emniyet kemerlerinden jant kapaklarına, arka lambalardan otomobil lastiklerine ve sileceklere kadar pek çok otomobil parçasının kullanıldığı koleksiyon, genel görünümü itibarıyla siberpunk havası taşıyor. IONIQ 6 gibi Hyundai’nin elektrikli otomobil üretiminden arta kalan ve çöpe gitmekten kurtulan kumaşlarla şeker kamışı özütüyle tasarımlar için uygun hale getirildi.

İlk kez 2019 yılında tasarımcı Maria Cornejo tarafından hazırlanan, otomobil koltuklarının kumaşlarından üretilmiş bir ileri dönüşüm koleksiyonuna imza atan Hyundai, sonraki yıllarda iş birliklerinin kapsamını büyüterek sürdürülebilir moda tasarımları üretmek üzere Paris merkezli L’Eclaireur ve Seul merkezli Boontheshop markalarıyla ortaklıklar kurdu. Güney Koreli otomobil üreticisinin Jeremy Scott ile iş birliğinin ürünü olan ve 23 Mart’ta sergilenmeye başlanan Re:Style koleksiyonu, ampute model ve Re:Style elçisi Lauren Wasser  tarafından tanıtıldı. Koleksiyon 9 Nisan tarihine kadar Güney Kore’nin başkenti Seul’de görülebilecek.

Sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda ileri dönüşüm yalnızca moda sektörünün değil, bir süredir otomotiv sektörünün de gündeminde. Her ne kadar gelişen üretim standartları gereği son yıllarda üretim aşamasında ortaya çıkan atıklar azalıyor olsa da, mevcut atıkların moda gibi popülaritesi yüksek bir sektörle iş birliği yaparak değerlendirilmesi otomobil üreticilerine anlamlı bir iletişim fırsatı sunuyor. Örneğin Hyundai’ye benzer şekilde Çek otomobil üreticisi Skoda, geçtiğimiz yıl İsveçli ileri dönüşüm moda markası Rave Review ile hurdaya ayrılmış otomobil parçalarından oluşan bir giysi koleksiyonuna imza attığını duyurmuştu.

Görseller: Hyundai, Twitter, Youtube