Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hurda Otomobil Parçalarından Giysi Koleksiyonu

Hurda Otomobil Parçalarından Giysi Koleksiyonu

Çek otomobil üreticisi Skoda, İsveçli ileri dönüşüm moda markası Rave Review ile hurdaya ayrılmış otomobil parçalarından oluşan bir giysi koleksiyonuna imza attı.

Çek otomobil üreticisi Skoda, İsveçli ileri dönüşüm moda markası Rave Review ile birlikte hurdaya ayrılmış otomobil parçalarından oluşan bir giysi koleksiyonu hazırladı. Emniyet kemeri ve araba koltuğundan bomber ceket gibi parçalar içeren koleksiyon, Nord DDB tarafından hazırlanan “Açık Hava, Açık Yollar” kampanyasıyla tanıtıldı.

Kampanya filminde, koleksiyondan parçalar giyen bir grup Škoda’nın tamamen elektrikli Enyaq Coupé RS iV otomobili ile ormanda bir rave partisine gidiyor. Reklam filminin ardından yayınlanan kamera arkası videosunda Rave Review’un kurucuları, koleksiyonu tasarlamak için hangi araba parçalarını kullandıklarını ve ne tür giysiler üzerine adapte ettiklerini açıklıyor.

Tasarımcılar Josephine Bergqvist ve Livia Schück tarafından kurulan İsveçli ileri dönüşüm moda markası Rave Review, dış mekanlardan ilham alan tasarımlarıyla tanınıyor. Markayı Schück ile birlikte kuran Bergqvist için Skoda ile olan ortaklık göründüğü kadar tesadüfi değil. “Babam ve erkek kardeşim otomobillere ve motor sporlarına deli oluyorlar. Çocukluğumdan beri farklı markaların araçlarını tartıştıklarına şahit oldum. Ben büyürken evin her yerinde araba parçaları vardı.” diyen Bergqvist otomobillerle özellikle ilgilenmese de, malzemelerin giysilere nasıl uyarlanabileceğini hep merak etmiş.

Tasarımcılar, Skoda ile olan iş birliğinde modaya uygun ve fonksiyonel ceket, pantolon, şapka ve çantalar yaratmak için hurdaya çıkan otomobillerin koltuklarını, kılıflarını, döşeme ve emniyet kemerlerini kullandılar. Özel dış mekan koleksiyonundaki her parça 31 Aralık’a kadar çevrim içi gerçekleştirilecek çekilişlerle sahiplerini bulacak. “Açık Hava, Açık Yollar” kampanyası da yıl sonuna kadar televizyon, açık hava ve çevrim içi platformlarda yayınlanmaya devam edecek.

Yakın zamanda Skodaverse adlı sanal evrenini ve NFT koleksiyonunu duyuran otomobil şirketi Skoda, Eylül ayında tüm dünyaya kurumsal renklerini web3 renklerine yaklaştırdığı yeni marka kimliğini tanıtmıştı.

Künye:
Reklamveren: Škoda
Reklam Ajansı: NORD DDB
Tasarımcılar: Josephine Bergqvist and Livia Schück at Rave Review
Yönetmen: Gustav Stegfors
Yapım Şirketi: Giants & Toys
Yapımcı: Tilde Franzén
Prodüktör: Mimmi Silfverlood

Görseller: Skoda, Youtube