Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Subaru’nun Hava Yastıklarından Alışveriş Çantası

Subaru’nun Hava Yastıklarından Alışveriş Çantası

Japon otomobil üreticisi Subaru, atık hava yastığı kumaşlarını kullanarak uzun ömürlü, ısı ve su gibi çevresel koşullara dayanıklı alışveriş çantası üretti.

Son dönemin moda haberlerini artık yollardan alıyoruz. Asics, Toyota marka otomobillerin parçalarından sürdürülebilir sneaker üretirken, Çek otomobil üreticisi Skoda hurdaya ayrılmış otomobillerinden bir Rave koleksiyonu tasarladı. Otomotiv kadar olmasa da moda sektörüne de yıllarını veren Hyundai, geleneksel yıllık ileri dönüşüm moda koleksiyonunu Re:Style kampanyasıyla duyurdu. Son olarak Japon otomobil üreticisi Subaru, atık hava yastığı kumaşlarından ürettiği dayanıklı ve yeniden kullanılabilir alışveriş çantalarını tanıttı.

Hava yastığı kumaşından üretilen beyaz renkteki eko-bez çantalar, Subaru Tecnica International’ın (STI) kurumsal renkleri olan kırmızı ve mavi renkte yüksek çözünürlüklü ve yansıtıcı özellikte şeritlere sahip. Polipropilen içeren standart alışveriş poşetlerinden daha uzun kullanım ömrüne sahip olan alışveriş çantaları, aynı zamanda ısı, yanma ve suya karşı oldukça dayanıklı.

Zira bir otomobilin içindeki ısıtma döngüsü karşısında yıllar boyu işlevini koruyabilmeleri için hava yastığı kumaşları çevresel koşullara son derece dirençli olacak şekilde geliştiriliyor. Tipik bir polipropilen alışveriş poşetini otomobilinizin içinde ve sıcak havada beklettiğinizde elinize aldığınız zaman parçalanarak etrafa plastik tozu saçılır. Subaru’nun bu uzun ömürlü tasarımı plastik poşetlerin yarattığı çevresel kirliliğin etkilerini azaltabilir. 

Sürdürülebilirlik kadar maliyet kaygıları da bu gibi tasarımların geliştirilmesinde etkili oluyor. Nitekim üretim sürecinde ortaya çıkan israfı azaltmayı amaçlayan Subaru, hava yastığı kumaşını değerlendirerek yeniden kullanım işlevi kazandırmak için Toyoda Gosei ile iş birliği yaptı.

Yüzde 20’lik hisse payına sahip Toyota’nın kardeş şirketi Subaru’nun bu tasarımı, Toyota Group çatısı altında yer alan otomobil parça üreticisi Toyoda Gosei’nin bir dizi ileri dönüşümlü ürün projesinin bir uzantısı. Hava yastığı fabrikasında üretim sürecinin sonunda ortaya çıkan atık malzemelerden üretilen alışveriş çantaları Subaru’nun çevrim içi mağazasında satışa sunuldu.

Görseller: Subaru