Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Silahlar Geliştikçe Artan Bir İlkellik Hikayesi

Silahlar Geliştikçe Artan Bir İlkellik Hikayesi

Steve Cutts "A Brief Disagreement" isimli yeni animasyonunda, insanlık tarihini 3 dakikada özetliyor.

İngiliz illüstratör ve animatör Steve Cutts, insanlığı ve insan eliyle yaratılmış sistemi eleştiren işleriyle adını duyurmuş bir sanatçı. Moby’nin Are You Lost In The World Like Me? parçasının animasyon videosunda teknoloji bağımlısı insanlığı tasvir ederek büyük beğeni toplamıştı. Tüketim çılgınlığını işlediği Happiness’la da ses getirmişti. Cutts, insanlık hakkındaki neşeli(!) gözlemlerini dile getirmeye ve hislerimize tercüman olmaya devam ediyor. A Brief Disagreement isimli yeni filmiyle insanlık tarihini 3 dakikada özetlemeyi başarmış.

A Brief Disagreement, insanlığın çağlar boyunca yapmayı en sevdiği şeyi anlatıyor

Cutts bu filmi, “insanlığın çağlar boyunca en sevdiği eğlencesine görsel bir yolculuk” olarak tanımlıyor. Film boyunca savaş silahlarının milyonlarca yılda nasıl geliştiğini, ancak insanların ve aralarındaki düşmanlığın en ilkel haliyle bugüne kadar aynı kaldığını görüyoruz. İlk anlaşmazlık da mülkiyet/sahiplenme hırsından doğuyor. İki adam yerdeki parlak bir taşı aynı anda görüyor. Fakat bir tanesi onu diğerinden önce eline alıyor ve diğerine vermeyince savaş başlıyor. Kapanış sahnesi de oldukça anlamlı. Einstein’ın Üçüncü Dünya Savaşında hangi silahlar kullanılacak bilmiyorum ama dördüncüsü taş ve sopalarla yapılacak.” sözünü akla getiriyor. Mutlak yıkıma ulaşılan bu kıyamet sonrası noktada bile iki mağara adamı molozların altından çıkıyor ve tüm süreci yeniden başlatıyor.

Animasyonun yapımında; Clip Studio Paint ve After Effects kullanılmış. Cutts, son birkaç yıldır bu film üzerinde ara ara çalıştığını belirtmiş. Kare kare elle çizilmiş ve After Effects’te birleştirilmiş bir animasyon olduğunu açıklamış. 1 aydır Vimeo’da yayında olan animasyon, yüzlerce beğeni almış ve Staff Pick olarak öne çıkarılmış.

savaş animasyon

savaş animasyon

Görsel: Vimeo