Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Moby, Yeni Parçası İçin Teknoloji Bağımlılığını Anlatan Dokunaklı Bir Video Yayınladı

Moby, Yeni Parçası İçin Teknoloji Bağımlılığını Anlatan Dokunaklı Bir Video Yayınladı

Moby, The Void Pacific Choir başlıklı projesi altında piyasaya sürdüğü “These Systems Are Failing” albümünden “Are You Lost In The World Like Me?” parçası için video yayınladı.

Geçtiğimiz hafta Moby & The Void Pacific Choir imzalı, These Systems Are Failing isimli albüm piyasaya sürüldü. İki gün önce de albümdeki Are You Lost In The World Like Me? isimli parça için hazırlanan animasyonlu video yayınlandı. Videonun yönetmeni Steve Cutts, 1930’lu yıllarda Betty Boop ve Temel Reis gibi unutulmaz karakterleri yaratan Max Fleischer‘in çizgilerinden ilham almış. Videodaki dünya, eski zamanların estetik görünümüne sahip olsa da bugünün modern dünyasını anlatıyor. Videoda insanlığın, akıllı telefonuna esir olmuş, duyarsızlaşmış bir ruh haline büründüğü görülüyor.

Yönetmen Steve Cutts’a göre video; teknolojiye olan bağımlılık seviyesinin artışını, insani ilişkilerin geldiği durumu ve hatta insanlar arasındaki etkileşimin giderek azalmasını konu alıyor. Teknolojinin bizi nasıl değiştirdiğine, nasıl duyarsızlaştığımıza odaklanıyor.

Moby birkaç yıl önce Steve Cutts’ın Man isimli videosunu görmüş ve çok etkilenmiş. Yıllar sonra ona kendi albümü için müzik videosu çekmeyi teklif etmiş. Man isimli bu video sosyal medyada viral olmuştu, o nedenle çoğumuza tanıdık gelecektir.

Görsel: YouTube