Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duolingo Öteki Katar’a Sponsor Oldu

Duolingo Öteki Katar’a Sponsor Oldu

Brezilyalı amatör futbol takımı Qatar Football Club'a sponsor olan dil öğrenme uygulaması Duolingo, dolaylı yoldan 2022 Dünya Kupası'nın popülerliğinden yararlanmaya çalışıyor.

2022 Dünya Kupası’na 10 günden az bir süre kala turnuva başlamadan başlayan protestolar şimdiden tüm zamanların tansiyonu en yüksek Dünya Kupası’nın sinyallerini veriyor. Dil öğrenme uygulaması Duolingo ise zekice bir hamle ile bu hararetli ortamı kendisi için yaratıcı bir pazarlama fırsatına dönüştürüyor.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde bulunan ve ‘öteki Katar’ olarak adlandırılan amatör futbol takımı Qatar Football Club’ın resmi sponsoru olan Duolingo, bunu dikkat çeken bir basın bülteni ile duyurdu. Duolingo’nun sembolü olan ilginç TikTok paylaşımlarıyla ünlü baykuş, uygulama ve takım arasındaki sponsorluk anlaşması sonucunda Qatar FC’nin resmi maskotu oldu.

‘Öteki Katar’ kampanyasını tanıtmak için her paragraftan isim ve ifadelerin bilinçli şekilde çıkarıldığı sansürlenmiş bir basın açıklaması yayınlayan Duolingo, uluslararası spor etkinliğiyle herhangi bir ilgisi bulunmamasına karşın dikkat çekmeyi başarıyor.Dünya Kupası’nın resmi iletişiminde yer alan anlaşmalı, sponsor bir marka olmadığınız sürece iletişim çalışmalarınızda Dünya Kupası’ndan bahsetmenize izin verilmez. Duolingo, etkinliğin kendisiyle bir bakıma aynı adı paylaşan bir takıma sponsor olarak bu kuralı atlatmayı ve dolaylı yoldan da olsa Dünya Kupası’nın popularitesinden yararlanmayı amaçlıyor.

Qatar FC sponsorluğunun yanı sıra Duolingo, futbol taraftarlarının tezahüratları yabancı dillere çevirebilecekleri ‘Fowl Word Generator’ adlı çevrimiçi bir aracı kullanıma açtığını duyurdu.

Gerçek zamanlı pazarlamada başarılı işlere sahip olan Duolingo, yakın zamanda House of the Dragon izleyicileri için ileri düzey Valyria dili kursu başlatmıştı. Bunun yanı sıra yeni bir dil öğrenmek isteyenleri, aile planlarındaki boş kullanıcı profillerine dahil etmek amacıyla Evlat Edinme Merkezi adında dikkat çekici bir kampanyaya imza atmıştı.

Görseller: Duolingo, Youtube