Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Resmi Sponsoru THY’nin Yeni Tanıtım Filmi

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Resmi Sponsoru THY’nin Yeni Tanıtım Filmi

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne sponsor olan dünyadaki ilk hava yolu şirketi Türk Hava Yolları, iş birliğinin detaylarını ve ilk tanıtım filmini paylaştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne sponsor olan dünyadaki ilk hava yolu şirketi Türk Hava Yolları, ilk tanıtım filmini yayınladı. Şirketin 2010 yılında Barcelona Spor Kulübü’ne sponsorlukla başlayan Avrupa basketbol ligi EuroLeague ve World Golf Cup ile devam eden küresel spor sponsorluğu yolculuğu yeni bir kilometre taşı kazandı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve üst yöneticiler ile UEFA Başkanı Aleksander Čeferin’in ve UEFA Pazarlama Direktörü Guy-Laurent Epstein katılımıyla bugün gerçekleştirilen basın toplantısında sponsorluk detayları paylaşıldı.

Daha önce EURO 2016 kapsamında UEFA ile iş birliği yapan THY, sponsorluk anlaşması kapsamında maç yayını öncesi, sırası ve sonrasında aralarında saha kenarındaki LED ekranların da bulunduğu birçok noktada logo görünürlüğü ve isim kullanım hakkına sahip oldu. Bunun yanı sıra şirket, UEFA Süper Kupa, UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi ve UEFA Gençler Ligi finalleri’nde de resmi sponsor unvanıyla yer alacak. 10 Haziran 2023 tarihindeki UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanması planlanıyor.

Toplantıda yapılan açıklamaya göre UEFA Şampiyonlar Ligi, 200 ülkede 70’den fazla yayıncı tarafından sezon boyunca 678 milyon izleyiciye ulaşıyor. Örneğin Chelsea FC’nin Premier Lig’deki rakibi Manchester City’yi 1-0 yendiği 2020/21 finali, dünya çapında yaklaşık 48.67 milyon kişi tarafından canlı izlenmişti.

Spor alanında yakın zamanda gerçekleştirilen alışılmadık bir sponsorluk anlaşması örneği için aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz.

Spor Sponsorluğunda Alışılmadık Ortaklık

Görseller: THY, Twitter, Youtube.