Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’nin Serena Williams’a Vedası

Nike’nin Serena Williams’a Vedası

Nike, 18 yıldır iş birliği yaptığı Serena Williams'ı kortlardan "Hiçbir şeyini değiştirmeden her şeyi değiştirdi" videosu ile uğurladı.

200 km hızı aşan servisleri, 27 yıllık kariyerine sığdırdığı 23 Grand Slam galibiyeti dahil olmak üzere sahip olduğu 96 şampiyonluk kadar cinsiyet ayrımcılığı ve ırkçılığa karşı verdiği mücadele ile de konuşuldu. Tenis dünyasında beyaz kadın ve erkek sporculardan daha az ücret alan siyahi kadın sporcuların maruz kaldıkları ayrımcılığı kardeşi Venüs ile birlikte kamuoyunda görünür hale getirdiler. Uzun yıllar teniste “Eşit İşe Eşit Ücret”  şartlarının sağlanması için çalıştılar.

Çabaları değişimi tetikledi ve 2007 yılından itibaren dört Grand Slam Turnuvası da kadın ve erkek tenisçilere aynı para ödülünü vermeye başladı. 2007’de Wimbledon’ı kazandığında erkek meslektaşı Roger Federer ile eşit ücret alan ilk kadın da o oldu. Tribünlerdeki ırkçı söylemlerle yıllarca savaştı. 2018 yılında Paris’te düzenlenen Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda, ırk ayrımcılığını protesto etmek amacıyla kuralları altüst eden siyah bir kıyafetle maça çıkarak yine olay yarattı.

Gerçek bir game changer olan Serena Williams, uzun zamandır kovaladığı tüm zamanların en fazla Grand Slam kazanan kadın tenisçisi olma hayalini bir kenara bırakarak yakın zamanda tenis kariyerini noktalama kararı aldı. Williams ile 18 yıldır iş birliği süren Nike, efsane tenisçinin kortlara vedasını “Hiçbir şeyini değiştirmeden her şeyi değiştirdi” videosu ile onurlandırıyor. Seslendirmesi Zendaya tarafından yapılan video klipte kariyerinden kesitler sunulan Williams için “Kim olduğunu değiştirmedi ve bu hepimiz için her şeyi değiştirdi” ifadesine yer verildi.

“Serena Williams, gerçek bir şampiyon olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımladı. Mirası sporu aşar, nesillere ilham verir. Onunla uzun süredir devam eden ortaklığımızı sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz. Yaptığı ve gelecekte yapacağı her şey için ona teşekkür ediyoruz.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nike (@nike)’in paylaştığı bir gönderi

Yakın zamanda Nike, 130 bin oyun ve 5 bin maç simülasyonuyla gerçekleştirilen Serena Williams’ın 1999 ve 2017 dönemini yapay zekâ ile karşı karşıya getirdiği bir başka video çalışması daha yayınlamıştı.

Görseller: Nike, Instagram, Youtube