Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Çırpıda Liverpool FC’nin Son On Yılı

Bir Çırpıda Liverpool FC’nin Son On Yılı

2010'dan bu yana Liverpool FC’nin göğüs sponsoru olan Standard Chartered on yıllık geçmişi TBWA\Singapore tarafından hazırlanan reklam filmi ile anıyor.

İngiltere Premier Ligi’nde zirvede bulunan Liverpool FC şampiyonluğun en büyük adayı. Her ne kadar geçtiğimiz hafta Watford’a yenilerek 44 maçlık yenilmezlik serisine son vermiş olsa da en yakın rakibi Manchester City ile aralarında 25 puanlık fark bulunuyor. Bir yandan şampiyonluk yaklaşırken öte yandan takımın forma göğüs sponsoru olan Standard Chartered, Liverpool FC ile on yıllık sponsorluk geçmişini kutluyor.

Liverpool FC sponsoru Standard Chartered on yıllık geçmişi kutluyor

Liverpool FC, 1990 yılından bu yana ilk defa olağanüstü bir gelişme olmaz ise şampiyon olacak. Standard Chartered TBWA\Singapore tarafından hazırlanan reklam filmi ile on yıllık geçmişi yad ederken takımın şampiyonluğunu da ilk sıradan kutlamış oluyor.

Çekimleri İngiltere’nin kuzey liman kenti Liverpool’da gerçekleşen 90 saniyelik reklam filmindeki otantik atmosfer ve yerel oyuncular kampanyanın gerçekçiliğini oldukça artırıyor.

Liverpool FC’ye dair her şey 90 saniyelik reklam filminde

Reklam filminin yönetmeni Rollo Jackson takımın dünya genelindeki 700 milyon hayranına saygı duruşu niteliğinde bir iş ortaya koymak istediklerini söylüyor. Geçtiğimiz yıl kazanılan UEFA Şampiyonlar Ligi unvanı, Steven Gerrard’ın emekli olması, Fernando Torres’in ayrılması gibi takım için önemli dönüm noktaları teker teker gösteriliyor. Sevinçten hayal kırıklıklarına kadar Liverpool FC hayranlarının yaşadığı tüm duygular 90 saniyeye sığıyor.

Liverpudlian adı verilen Liverpool’da yaşayıp büyümüş kişilerin tarzı ve aksanının yanı sıra kentin tanınan yerleri reklamda yer alıyor. Bu durum filmi takımın hayranları için oldukça özel hale getiriyor. Ayrıca Liverpool’da doğan ve altyapıdan itibaren sadece Liverpool FC forması giyen Trent John Alexander-Arnold’ın muralı da reklam filminde görünüyor.

Liverpool FC’nin mottosu da olan You’ll Never Walk Alone (Asla Yalnız Yürümeyeceksin) reklam filminin müziğinde kullanılıyor. Orijinali 1945 yılına dayanan Rodgers & Hammerstein ikilisine ait olan şarkının Astraea tarafından yorumlanmış hali yakın zamanda Spotify’da yerini alacak.

2010 yılından bu yana takımın sponsoru olan Standard Chartered ile Liverpool FC arasındaki anlaşma 2022-2023 sezonuna kadar devam edecek. Bu durum takımın tarihindeki en uzun ikinci sponsorluk anlaşması olacak.

Künye

Müşteri: Standard Chartered
Ajans: TBWA\Singapore
Kıdemli Yönetici: Marc Davies
Proje Müdürü: Debora Minasi
İdari Yaratıcı Yönetmen: Hagan de Villiers, Andy Grant
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Paulo Cruz
Prodüksiyon Şirketi: SixToes, Somesuch
Yönetmen: Rollo Jackson
DOP: Bobby Shore
Post Prodüksiyon: Time Based Arts, The Whitehouse

Görsel: YouTube, TBWA