Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sırt Çantasına Sığan Sergi

Sırt Çantasına Sığan Sergi

“The Swedish Design Museum To Go” başlıklı sergi, ziyaretçilerin İsveç’i keşfetmek için bir hafta boyunca ödünç alabilecekleri bir sırt çantasının içine sığdrılmış.

Swedish Design Museum’un (İsveç Tasarım Müzesi) yeni sergisi Swedish Design Museum To Go, sürdürülebilir çanta markası Sandqvist tarafından tasarlanmış “İsveç’le dolu bir sırt çantası”ndan oluşuyor. Çantanın içinde, yerel küratörlerin ülkedeki en önemli turistik faaliyetlere dayanarak özenle seçmiş olduğu tasarım odaklı ürünler yer alıyor. Çantadaki her nesne, İsveç’teki çeşitli yerel deneyimlerle yakından ilgili ve küratörlerin kişisel ipuçları ile birlikte sunulmuşlar.

Al-götür şeklinde çantada sunulan tasarım sergisi; ülkenin güney, batı, kuzey ve doğu bölgeleri için tasarlanmış dört farklı versiyonda sunulmuş. İçlerinde battaniye, kulaklık, termos ve ahşap oyma seti gibi ürünler yer alıyor. Stockholm’ün merkezine sadece 20 dakika uzaklıkta bulunan Källtorpssjön Gölü’ne gitmek isteyecek gezginler için havlu bile düşünülmüş.

Tasarımcılara özel İsveç deneyimi: Swedish Design Museum To Go

Peki Swedish Design Museum To Go, küratörlerden ne gibi kişisel ipuçlarını içeriyor? “Eğlence ve kültürün mükemmel birleşimi için Stockholm’e gidip kozmetik, tekstil ve teknolojiden yararlanarak doğu İsveç’te bir günün tadını çıkarmak” küratörlerin tavsiyeleri arasında. Ülkenin güney bölgesinde, ziyaretçilere Malmö’deki doğal manzaralardan ve şehir kültüründen yararlanmak için sırt çantasında bulunan kupa, lamba ve güvenlik teknolojisini kullanmalarını önermişler.

Seyahat organizasyonu temalı internet platformu Visit Sweden’ın CEO’su Jennie Skogsborn Missuna, çanta-serginin bir kaide üzerine ya da vitrine konulmak için yapılmış bit materyal değil tam anlamıyla kullanılmak ve İsveç’i deneyimlemek için tasarlandığını vurguluyor.

Bu arada İsveç Tasarım Müzesi’nin tipik bir müze olmadığının da altı çiziliyor. Sergi hem İsveç tasarım öğeleri hem de tasarım adına önemli noktalar için kişisel bir rehber. Özellikle de tasarımla ilgilenen ziyaretçileri için tasarlanmış. İsveç tasarımının ışığında ülkenin farklı bölgelerini keşfetmek isteyenler, Visit Sweden’ın internet sitesi üzerinden sırt çantası ayırtabiliyorlar. Al-götür sergi bir hafta boyunca ücretsiz olarak ödünç alınabiliyor ve ziyaretçi bu süre boyunca içindeki eşyaları kullanabiliyor.

The Swedish Design Museum To Go The Swedish Design Museum To Go

Görsel: Visit Sweden