Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Jacquard Teknolojisine Sahip Akıllı Sırt Çantası: Samsonite Konnect-i

Google Jacquard Teknolojisine Sahip Akıllı Sırt Çantası: Samsonite Konnect-i

Google Jacquard donanımına sahip Samsonite Konnect-i akıllı sırt çantası hayatı kolaylaştıran özellikleriyle geliyor.

Google’ın kıyafetler ve mobilyalar için etkileşimli arayüzler geliştirmek üzere faaliyet gösteren Project Jacquard isimli bir birimi bulunuyor. Giyilebilir akıllı teknolojiler için ilk defa 2016 yılında tanıtlan Project Jacquard, Levi’s ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda Commuter Trucker Jacket’i üretmişti. Akıllı ceket Cannes Lions Product Design kategorisinde Grand Prix kazanmış 2017 yılında ise SXSW aktivasyonu ile ziyaretçiler ürünü deneme şansı bulmuştu. Bir yıl aranın ardından SXSW Interactive Innovation Awards’ta Wearable Tech kategorisinde ödüle layık görülmüştü. Markalarla iş birliğine devam eden Jacquard projesi, lüks moda markası Saint Laurent birlikte çalışarak ortaya Cit-E isimli akıllı sırt çantasını çıkarmıştı.

Konnect-i günlük hayatı kolaylaştırıyor

Saint Laurent akıllı çantasında olduğu gibi benzer bir teknoloji Samsonite Konnect-i akıllı sırt çantasıyla birlikte yeniden karşımıza çıkıyor. İki farklı versiyonu bulunan çantanın Jacquard donanımı sol omuz askısı bölgesinde yer alıyor. Dokunmaya duyarlı kumaş teknolojisi telefonu uzaktan kontrol etmeye yarıyor.

Günlük kullanım için hayatı kolaylaştıran özellikler sunmak isteyen Samsonite ve Jacquard sade ve şık tasarımının yanına basit ama hayatı kolaylaştıran özellikler ekliyor. Her iki modeldeki çantaların içerisinde 15.6 inç dizüstü bilgisayar veya ucu ucuna 16 inçlik bir MacBook Pro sığabiliyor. Not defterleri, tablet, kablolar, küçük nesneler için ayrı ayrı bölmeler bulunuyor.

samsonite konnect-i

Çantayı kullanarak selfie çekmek

İlk bakışta standart bir çanta görünümüne sahip olsa da kalın ve güçlendirilmiş askı bölümü ve sol bölümde yer alan Jacquard donanımı çantayı teknolojik bir seviyeye çıkarıyor. Etkileşimli kayış üzerinde dokunmatik hareketler sayesinde telefonu kullanmak ve belirli işlemleri yapmak mümkün. Kumaş üzerinde yukarı veya aşağı hareketler, çift tıklama gibi dokunmatik işlemler yapılabiliyor. Sesi oynatma veya duraklatma, arama kabul etme veya reddetme, yol tarifi alma ve selfie çekme özelliği bulunuyor. Ayrıca farklı renklerde parlayan ışığı sayesinde telefona gelen mesajlardan, aramalardan ve bildirimlerden haberdar olunabiliyor.

samsonite konnect-i

Samsonite Konnect-i üzerinde bulunan Jacquard donanımı MicroUSB ile şarj oluyor. Kullanım sıklığına göre tek pir bil süresi boyunca 10 ila 14 gün arasında kullanılabiliyor. İki versiyonu bulunan Konnect-i sırt çantasının standart versiyonu 220 dolardan ince versiyonu ise 199 dolardan satışa çıkarıldı.

samsonite konnect-i samsonite konnect-i

Görsel: Google, Samsonite 1, 2, YouTube