Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Trafik Sıkışınca Dansla Yol Almak

Trafik Sıkışınca Dansla Yol Almak

Celia Rowlson-Hall "Taxi!" adlı kısa filminde, trafik sıkışıklığının yarattığı sıkıntıyı nefis bir koreografiyle görselleştiriyor.

Koreografinin gücüyle doğan yaratıcı işler apayrı tat bırakıyor damaklarda. BBC Sounds’un farklı müzik türlerinin dinleyiciler üzerindeki etkilerini nefis bir koreografi ve efektler eşliğinde görselleştirdiği To Be Moved son dönemde verdiğimiz en eğlenceli işlerdendi. Yine karantina döneminde Thao & The Get Down Stay Down’un Phenom parçası için Zoom üzerinden yaratılan koreografili videosu da yaratıcılığın engel tanımayacağını göstermişti. Celia Rowlson-Hall’un Taxi! adlı kısa filmi de metropol insanının korkulu rüyası olan trafik tıkanıklığı sırasındaki hislere tercüman oluyor.

Taxi!

Trafik sıkışıkken sen, sen değilsin!

Vimeo tarafından Eylül ayında hem Staff Pick hem de Best of The Month seçilerek öne çıkarılan Taxi!; dansçı, müzisyen ve sinema oyuncusu Or Schraiber’ın müthiş performansıyla dikkat çekiyor. Or Schraiber’a eşlik eden müzik ise Mas Ysa’ya ait “Service” adlı parça. New York’ta bir taksinin içinde trafik yüzünden içi daralan Schraiber’ın bedeni kontrolünden çıkıyor. Yavaş yavaş taksiden çıkarak gitmek istediği yere yaya olarak gitmeye başlıyor. Bunu yaparken tarlaların içinden geçiyor, nehri yüzerek aşıyor, tren yolundan ve daha nice ıssız alandan dans ederek geçiyor. Filmin sonu ise sürprizli ve açıkçası hüzünlü.

Taxi!

Yazar, yönetmen, koreograf ve dansçı Celia Rowlson-Hall’un çalışmalarını internet sitesi, Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo