Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müzik Dinlerken Daldığımız Dünyalar

Müzik Dinlerken Daldığımız Dünyalar

Yeni BBC Sounds reklamı, farklı müzik türlerinin farklı dinleyiciler üzerindeki etkilerini nefis bir koreografi ve efektler eşliğinde görselleştiriyor.

BBC’nin iki yıl önce piyasaya sürdüğü BBC Sounds; müzik, podcast ve radyo yayınlarını içeren bir dijital akış ve ses indirme hizmeti. Diğer akış servislerinde olduğu gibi akıllı telefonlar, tabletler, kişisel bilgisayarlar, otomobiller ve akıllı televizyonlar dahil olmak üzere çeşitli cihazlarda BBC Sounds’a erişmek mümkün. Rogue Films tarafından BBC Sounds için hazırlanan yeni reklam filmi To Be Moved, farklı türlerden müzik tutkunlarını cezbedecek denli renkli.

Kulaklığı taktığımız anda dinlediğimiz müzik ruh halimizi değiştirebilir, bizleri içinde bulunduğumuz kalabalıktan çok uzaklara alıp götürebilir. Adeta kendi yönettiğimiz bir filmin başrol oyuncusuymuşuz gibi müzikle adeta transa geçeriz. Çevremizdeki her şey ve herkes bu hayali filmin bir parçası olur zihnimizde. İşte To Be Moved, dans ve görsel efektler yardımıyla bu hissi anlatıyor.

Bak, dinle, havada süzül

Bir dakika süren film, otobüste müzik dinlerken göz bebekleriyle ritm tutan bir kadının portresiyle açılıyor. Daha sonra kamera şehrin kalabalığında farklı müzikler ve yayınlar dinleyen farklı stile sahip insanlara sırayla zoom yapıyor. Kimi yoga için konsantrasyonu artıran sesler dinliyor, kimi arkadaşıyla kulaklığını paylaşarak sarmallaşıp tek vücut oluyor, kimi kendini kafenin tavanında dans ederken hayal ediyor. Bir figür havada sakince süzülüyor ve bir diğeri uzaydaki astronotları dinlerken kendini de yerçekimsiz ortamda hayal ediyor. Hatta kafedeki sevimli bir köpeğin dahi kendine göre bir iç dünyası ve ritmi olduğunu görüyoruz. Kamera farklı radyo kanallarında dolaşır gibi farklı insanların dünyalarını gösteriyor izleyiciye.

Londra merkezli prodüksiyon şirketi Rogue Films, Twitter’daki paylaşımında filmin kordonla kullanıma kapatılmış bir caddede sosyal mesafe kuralına mümkün olduğunca özen gösterilerek çekildiğini belirtmiş.

Künye:

Müşteri: BBC Sounds
Prodüksiyon: Rogue Films
Yönetmen: Sam Brown
Yapımcı: Polly Ruskin
Sinematografi: Alex Barber
Editor: Amanda James
Post Prodüksiyon: Mia Saunders, Chris Allen
Görsel Efekt: The Mill
Renk: Seamus O’Kane
3B Görsel Efekt: Sam Driscoll
Ses Tasarımı: Anthony Moore
Müzik Süpervizörü: Josh Gibbard, Sian Rogers

Görsel: Vimeo