Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Abonelik Sistemine Aykırı Bir Kanalın Dostluk Hikayesi

Abonelik Sistemine Aykırı Bir Kanalın Dostluk Hikayesi

Freeview Play, internet üzerinden izlenen televizyon kanallarındaki abonelik sisteminde yaptığı devrimi masalsı bir reklam filmiyle duyuruyor.

Digiturk, D-Smart veya internet üzerinden akış aboneliklerinin yaygınlaşmasıyla Spotify ve Netflix ile aylık üyelik tabanlı servislerin hayatımızdaki yeri de oldukça arttı. Hayatın standart bir kuralı olarak kabul ettiğimiz bu mekaniğe karşılık İngiliz dijital yayın platformu Freeview Play, sistemi tersine çevirdiğini kısa film tadındaki reklamıyla duyuruyor.

BBC iPlayer, ITV, Demand 5 gibi ülkenin popüler çevrimiçi yayın organlarında son 7 gün içinde yer alan yayınları Freeview Play ücretsiz olarak izlemeyi sağlıyor. Reklam filmi ise tüm dünyadaki televizyonların abonelik üzerine çalıştığı ve artık tercih olmaktan çıkıp yaptırım noktasına getirdiği bir gerçeklikte, çizgi dışı varolan bir televizyon ile bir kadın ve köpeğin buluşma hikayesini işliyor.

V for Vendetta gibi standardizasyona karşı bir profil çizen reklam filmi The Line Animation imzalı. Filmin hazırlanma ve bilgisayar destekli grafiklerin geliştirilme sürecini buradan inceleyebilirsiniz.


Görsel; Vimeo