Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Disney Plus’ta Reklamlı Abonelik Dönemi

Disney Plus’ta Reklamlı Abonelik Dönemi

Netflix'in ardından Disney Plus da reklamlı abonelik seçeneklerini kullanıma sundu.

Netflix, geçtiğimiz Ekim ayında bir saatlik içeriğe 4-5 dakikalık reklam ekleyen yeni abonelik sisteminin detaylarını paylaşmıştı. 2022 yılının ikinci çeyreğinde 14,4 milyon abone kazanarak dünya çapındaki 221 milyon abone sayısıyla ilk kez Netflix’i geride bırakan Disney Plus, Netflix’in ardından yeni reklamlı abonelik paketini duyurdu.

Mayıs ayında reklamlı aboneliği gündeme aldığının işaretlerini veren Disney Plus, yeni sisteminin detaylarına göz atalım:

Kantar tarafından ABD’deki 11 bin 435 Disney Plus müşterisi arasında gerçekleştirilen anket çalışması, her dört Disney abonesinden birinin daha düşük bir fiyat ödeme karşılığında reklamları izlemeye istekli olduğunu ortaya çıkardı. Bunun üzerine reklamlı abonelik çalışmalarını hızlandıran şirket, seçenekleri de bu anket sonuçlarına göre oluşturdu.

Disney Plus Basic ve Disney Plus Premium seçeneklerini sunan abonelik sisteminde aralarında Dentsu, Havas ve Horizon gibi büyük şirketlerin yer aldığı 100’den fazla reklamveren yer alıyor. Hulu ve ESPN+ aboneliklerini de tek bir pakette birleştiren Disney Plus, Disney Bundle Duo paketiyle Disney Plus ve Hulu içeriklerini reklamlı olarak; Disney Bundle Trio Basic paketiyle Disney Plus, Hulu ve ESPN içeriklerini yine reklamlı olarak; Disney Bundle Trio Premium paketiyle ise her üç platformun içeriklerini reklamsız olarak sunacak.

Disney Bundle ve Hulu + Live TV genelinde reklam içeren yeni abonelik seçenekleri şimdilik sadece ABD’de bulunan kullanıcılara sunuldu. Reklamlarla birlikte gelen Disney Plus Basic paketi aylık 7,99 dolar olarak ücretlendirilirken  reklamsız standart paket ücreti aylık 10,99 dolar olarak belirlendi.

2017 yılında yayın hayatına başlayan platform, 2022 yılı üçüncü çeyrek itibarıyla 236 milyon aboneye ulaştı. Geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye’de yayına başlayan Disney Plus, yakın zamanda abonelik ücretlerine zam yaparak aylık 34,99 TL üyelik bedelini 64,99 TL’ye yükseltmişti.

Görseller: Disney