Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
YouTube’da “Primetime Channels” ile Farklı Akış Platformlarına Tek Noktadan Abonelik ve Erişim

YouTube’da “Primetime Channels” ile Farklı Akış Platformlarına Tek Noktadan Abonelik ve Erişim

YouTube, farklı akış hizmetlerine tek noktadan abonelik ve erişim imkanı sunan "Primetime Channels" özelliğini tanıttı.

YouTube, kullanıcıların tek bir noktadan 30’dan fazla video akış hizmetine abone olmalarına ve içerik izlemelerini sağlayan yeni özelliği Primetime Channels’ın ABD lansmanını gerçekleştirdi. Bu yenilik için; Paramount+, Showtime, Epix, Starz, AMC+ ve daha pek çok akış servisiyle anlaşma yaptığını duyurdu. Bu hamle, geleceğin akış platformu olma hedefine dair önemli bir işaret olarak yorumlanıyor.

ABD’de kullanıma sunulan “Primetime Channels” zamanla farklı ülkelerde de geçerli hale gelecek

ABD’deki kullanıcılar yeni özelliğe, Keşfet (Explore) sekmesinde bulunan “Filmler ve Şovlar” bölümünden erişilebiliyor. Bu menüyü takip eden kullanıcılar çeşitli kanallara abone olabiliyor. Ardından, farklı akış servisleri ve bunlara ait içerikler doğrudan kullanıcının YouTube ana sayfasında görünmeye başlıyor. Böylece kullanıcı kendi akış içeriklerinin küratörü oluyor ve her şeyi tek noktadan yönetme imkanı elde ediyor. Primetime Channels; önerilen şovların ve filmlerin yanı sıra fragmanların, kamera arkası görüntülerinin ve oyuncu röportajlarının da dahil olacağı zengin bir kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor.

Primetime Channels

Primetime Channels şu an için yalnızca ABD’deki kullanıcılara açılmış olsa da YouTube bu özelliği zamanla uluslararası kullanıcıları da kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor. Tahmin edeceğiniz üzere en önemli hedeflerinden biri de daha fazla akış platformuyla iş birliği yapmak (yeni kanallar eklemek) istiyor.

Netflix ve Disney+ gibi devler şu an için Primetime Channels’da yok. Paramount+, şu anda platformdaki en büyük kanal ve YouTube, bu kanalın tek önemli dağıtım ortağı değil. Yakın zamanda The Roku Channel ve Walmart ile ortaklık kurmuştu ve şu anda Walmart+ aboneliğinin de bir parçası.

YouTube, yeni akış abonelik merkeziyle artık teknoloji devleri Amazon, Roku ve Apple ile rekabet edecek. 2 milyar kullanıcı en sevdikleri filmler veya diziler hakkında içerik izlemek için YouTube’u tercih ettiğinden, bu hamle şirket için oldukça mantıklı. Yaklaşık 2 yıldır da bu hamleyi gerçekleştirmek için çalışıyordu.

ABD lansmanı sırasında Primetime Channels’la anlaşmalı olduğu duyurulan akış platformlarının listesi şöyle: Showtime, Paramount+, Starz,AMC+, Epix, Shudder, Acorn TV, Here TV, Curiosity Stream, Comedy Dynamics, Up Faith & Family, Hallmark Movies Now, ALLBLK, Sundance Now, ViX+, ConTV, DocuRama, Moviesphere, Dove Channel, IFC, ScreenPix, Fandor, Law & Crime, Screambox, Dekkoo, Tastemade+, Outside TV+, Gaia, Atres Player, VSiN, Topic, Magnolia Selects, The Great Courses

Görsel: YouTube blog


Bigumigu Yazarı
| GENEL