Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
OnlyFans Netflix’e Rakip Olabilir [Web Summit 2022]

OnlyFans Netflix’e Rakip Olabilir [Web Summit 2022]

Web Summit 2022'de kendi bağımsız video yayın platformlarını kurabileceklerini açıklayan OnlyFans CEO'su Amrapali Gan, Netflix başta olmak üzere diğer yayıncılara rakip olacaklarının sinyalini verdi.

Web Summit 2022’de “The future of OnlyFans: Who we are and where we’re going” başlıklı oturumda Fast Company yardımcı editörü Yasmin Gagné’nin sorularını yanıtlayan OnlyFans CEO’su Amrapali Gan, çocuk istismarı iddialarına açıklık getirerek platformun geleceğine dair planlarını paylaştı.

Genel algının aksine yalnızca modellerden oluşan bir platform olmadıklarını belirten Gan, yemekten müziğe çeşitli kategorilerde içerik üretenlerin bir araya geldiği yetişkinlere yönelik bir sosyal ağ olduklarının altını çizdi. Geçtiğimiz hafta BBC tarafından kaleme alınan haberde yer alan OnlyFans’taki çocuk istismarı görüntüleriyle ilgili olarak içerik yaratıcılarını kabul etme ve içerik moderasyonu ile ilgili oldukça katı olduklarını belirterek Instagram ve Whats App gibi platformlara göndermede bulundu.

“Biz de kaybolan mesajlar yok. Tüm içeriklerin moderasyonu insanlar tarafından yapılıyor. Yüklenen her içeriği görüyoruz yani. Ayrıca platforma içerik üretici kabul ederken seçiciyiz. Her ay gelen başvuruların yüzde 60’ını şartları sağlayamadıkları için reddediyoruz.” sözleriyle iddiaları reddetti. Kendisinin de bir OnlyFans hesabı bulunduğunu açıklayan Gan, bu hesap üzerinden platform ile ilgili görüş ve talepleri de aldığını söyledi.

OnlyFans’in halka arzıyla ilgili görüşler ve yeni projeler

2016 yılında İngiltere’de kurulan OnlyFans’ta 100’ü aşkın ülkeden içerik üreticisi yer alıyor. 2 milyon içerik üreticisinin yüzde 80’i ise platform üzerinden gelir elde ediyor. 80/20 gelir modeli ile içerik üreticilerin elde edilen gelirden yüzde 80 pay almasını sağlayan platform kalan yüzde 20’lik payı alıyor.

Geçtiğimiz yıl platforma CEO olarak atanan Amrapali Gan, oturumda ayrıca içerik üreticilerin 2016 yılından bu yana 10 milyar dolar kazandığını açıkladı. Halka açılmayla ilgili soruya şu an için böyle bir planları olmadığını ve yatırımcı arayışında da olmadıklarını söyleyerek yanıt veren Gan, “Platforma yatırım yapmaya devam edeceğiz. Daha anlatacak çok hikayemiz var.” dedi.

Yasmin Gagné’nin “Platformu 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz?” sorusuna ise “OnlyFans, Avrupa’da en hızlı büyüyen dört teknoloji şirketinden biri. Kendi bağımsız video yayın platformumuz ve uygulamamız olabilir. Sadece bekleyin ve izleyin. Yakında büyük bir duyurumuz olacak.” sözleriyle Netflix başta olmak üzere Amazon, Disney Plus gibi video yayın platformlarına rakip olabileceklerinin sinyallerini verdi.

Görseller: Web Summit, Twitter