Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes Formula 1’de Uzaktan Çalışmayı Başlattı [Web Summit 2022]

Mercedes Formula 1’de Uzaktan Çalışmayı Başlattı [Web Summit 2022]

Uzaktan çalışmayı benimsediklerini açıklayan Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Takımı CEO'su Toto Wolff'e göre kuralları baştan sona değişen Formula 1'de başarının sırrı artık bu.

Web Summit 2022’de “Giving F1 a tech edge” adlı oturuma Teamviewer CEO’su Oliver Steil ile birlikte katılan Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Takımı CEO’su Toto Wolff, operasyonlarının büyük bir kısmını uzaktan yürüttüklerini belirterek diğer iş alanlarında olduğu gibi Formula 1’in de sürdürülebilirlik kaygıları nedeniyle uzaktan çalışma koşullarına adapte olacağını söyledi.

F1 TV sunucusu Rosanna Tennant’ın pandemi ile birlikte çoğu sektörün uzaktan çalışmaya adapte olmak zorunda kaldığını ancak bu metodu Formula 1 için hayal edemediğini söylemesi üzerine Mercedes-AMG Petronas patronu şaşırtan bir yanıt verdi. “F1’i, daireler çizerek yarışan arabaları ve mal taşıyan beş adet 777 uçağını duyduğunuzda, bu sürdürülebilirlik için mantıksız geliyor.” diyen Wollf, Mercedes-AMG Petronas olarak çoğu şeyi uzaktan çalışarak yürüttüklerini açıkladı. 2021 yılının Mart ayında Alman yazılım şirketi Teamviewer ile bir sponsorluk anlaşması imzalayan şirket, uzaktan çalışma konusunda yeni sponsorundan destek alıyor.

Formula 1’de sürdürülebilirliğin sırrı, daha az insan

Formula 1 yönetimi, her takımın yarış günlerine maksimum 90 kişiden oluşan bir pit ekibi getirmesine izin veriyor. Wollf’a göre 1.5 milyar seyirciye karşı sorumluluklarından dolayı bu sayıyı azaltmak zorundalar. Mercedes-AMG Petronas’ın 1.000 mekanik uzmanı ve 1.000 mühendis olmak üzere toplamda 2 bin kişilik dev bir ekibi bulunuyor.

Bir sezon içerisinde dünyanın çeşitli yerlerine 23 kez ekip olarak seyahat ettiklerini belirten Wollf,  “Uzaktan ne kadar çok şey yapabilirseniz, o kadar az lojistik ihtiyacınız olur ve kaynaklarınız ne kadar kalifiye olursa, operasyonlarınız sahada o kadar iyi olur” dedi ve ekledi. “Sahaya alabileceğim tek bir adam yerine Oxford’daki en iyi 10 mühendisimi kullanabilirsem başarılı olurum.” Oturumda konuşan bir diğer isim Teamviewer CEO’su Oliver Steil ise dünya genelindeki tüm müşterilerinin geçtiğimiz yıl uzaktan çalışma ile birlikte toplamda 37 megaton karbon salınımının önüne geçtiğini açıkladı.

Mercedes-AMG Petronas ve Formula 1’de son durum

Bu yıl tarihinin en uzun sezon takvimine sahip olan Formula 1’de 23 yarışın 20’si geride kaldı. Son 8 sezonun şampiyonu olan Mercedes-AMG Petronas’ın sıklıkla yol tutuş sorunları yaşadığı bu yılki sezonda üçüncü olması bekleniyor. Oturumda Formula 1’de yaşanan değişikliklere dikkat çeken Wolff’e göre bu yıl teknik kurallarının tamamen değişmesinin ardından yeni bir döneme giren Formula 1’de öğrenme sürecindeler. Zira ilk iki sırada yer alan en yakın rakipleri Ferrari ile Red Bull, geleceği konuşulan kural değişiklikleri öncesi çalışmalara geçtiğimiz yıl başladı. Takımların güçlerini birbirine yaklaştırarak rekabeti artırmak isteyen Formula 1 yönetimi, bu yıl araçların yüksekliğinden rüzgar tünellerine giriş sayısına kadar bir dizi düzenleme yaptı.

Görseller: Web Summit, Twitter, Youtube