Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Yazıcılar ile Üretilen Formula 1 Ödülleri

3B Yazıcılar ile Üretilen Formula 1 Ödülleri

Formula 1™ DHL Turkish Grand Prix 2020’nin şampiyonlarına yerli 3B yazıcı üreticisi Zaxe tarafından üretilen kupalar verildi.

Formula 1, 8 Mayıs 2011’de gerçekleştirilen yarışın ardından dokuz yıl aradan sonra Intercity İstanbul Park’ın katkılarıyla Türkiye’deydi. Şampiyonanın 14. ayağı İstanbul’da gerçekleşti. Her ne kadar Eylül ayında biletler satışa sunulsa da Ekim ayında yarışın pandemi nedeniyle seyircisiz olmasına karar verildi.

Dün (15 Kasım), yarışa altıncı sırada başlayan Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton yarışı lider tamamlayarak bitime 3 etap kala kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan etti. Hamilton bu şampiyonluğuyla birlikte Michael Schumacher’e ait olan rekoru kırdı. Yarışı Racing Point’ten Meksikalı Sergio Perez ikinci, Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırada tamamladı.

İstanbul’un sembollerinin yer aldığı 3B yazıcı üreticisi Zaxe tarafından üretilen kupalar

Yarışın ardından gerçekleştirilen ödül töreninde Mercedes takımının patronu ve CEO’su olan Avusturyalı yatırımcı Toto Wolff ve Lewis Hamilton’ın yanı sıra Sergio Perez ve Sebastian Vettel podyumda yerini aldı. Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020’nin şampiyonlarına yerli 3B yazıcı üreticisi Zaxe tarafından üretilen kupalar verildi. Isobar Türkiye ekibince tasarlanan kupalar Aslan Ruso tarafından Zaxe 3B yazıcıları ile üretildi.

zaxe

Galata Kulesi gibi İstanbul’un önemli sembollerinin yer aldığı kupa yaklaşık 5 kilogram ağırlığında ve 50 santimetre uzunluğunda. Kupalar, ödül törenin ardından gerçekleştirilen röportajlarda görüldü. Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel, Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team ve Scuderi Ferrari’nin Twitter sayfalarında yer alan konuşmalarında ödülle poz verdi. Ayrıca Formula 1’in resmi Twitter sayfasının kapak görselinde de Lewis Hamilton, 3B yazıcı ile üretilmiş ödülü tutarken görülüyor.

Görsel: Twitter, Zaxe