Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekayla Yaratılan Hibrit Bitki Animasyonları

Yapay Zekayla Yaratılan Hibrit Bitki Animasyonları

Stanislas Chaillou, "Bio Morphosis" adlı animasyon serisinde yapay zeka aracılığıyla hibrit bitkiler yaratıyor.

Stanislas Chaillou’nun Bio Morphosis serisinde, bitki türlerinin birbirlerine dönüşmesiyle ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Paris merkezli bir mimar, sanatçı ve yapay zeka araştırmacısı olan Chaillou, bu proje için botanik bilimine yapay zeka uygulamış.

https://www.instagram.com/p/CHXjp7lCsZ_/

Yeni türler yaratan izlenimci animasyon serisi: Bio Morphosis

Chaillou, yakın plan bitki fotoğraflarıyla ve 1928’de yayınlanan Urformen der Kunst adlı herbaryumuyla tanınan Alman fotoğrafçı Karl Blossfeldt’in çalışmalarından esinlenmiş. Bio Morphosis serisinde, farklı bitki türlerini dinamik bir herbaryumda bir araya getirmiş. Bitki desenlerinin grafiksel sadeliğine ve çeşitliliğine olan hayranlığından yola çıkarak yarattığı bu proje, doğanın estetiğini yapay zeka teknolojisiyle analiz ettiği bir keşif yolculuğu.

https://www.instagram.com/p/CHXjvGziSMA/

Blossfeldt’in koleksiyonları üzerine eğitilen yapay zeka, şaşırtıcı bitki hibridizasyonlarını yeniden oluşturmak için istatistiksel öğrenmeyi kullanıyor. Stanislas Chaillou, bu yeni araç sayesinde floranın çeşitli yönlerini yakalayıp ortaya çıkarabiliyor, farklı özellikteki bitkileri bir dizi izlenimci animasyonla harmanlayabiliyor.

https://www.instagram.com/p/CHXjxfHikew/

Yaratılan dinamik simülasyonlar; doğal formların kategoriler ve türler arasındaki sınırını bulanıklaştırarak floranın biçimsel zenginliğini ortaya koyuyor. Seride yapay zeka, morfozu (organik yapı oluşumu) şiirsel bir düzleme taşıyarak türleri ve olağan sınıflandırmaları aşıyor.

https://www.instagram.com/p/CHXkVP-CZNe/

Stanislas Chaillou’nun çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/CHXkZTZDNYN/

https://www.instagram.com/p/CHXkyXgiaZ5/

https://www.instagram.com/p/CHXk8xpCB1y/

Görsel: Stanislas Chaillou