Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Botanik

Dijital Botanik

Artificial Bloom serisindeki yapay 3B çiçekler, izleyiciyi doğadaki detayların farkına varmaya davet ediyor.

Çiçekler sanat dünyası için sonsuz bir ilham kaynağı. Resim, heykel ve fotoğraf gibi alanların vazgeçilmesi nesnesi olan bu varlıklar günümüzde dijital sanatçılar tarafından da sıklıkla yorumlanıyor. Geçtiğimiz hafta Stanislas Chaillou’nun yapay zeka aracılığıyla hibrit bitkiler yarattığı Bio Morphosis adlı animasyon serisinde bunun bir örneğini görmüştük. Shy Studio’nun ürettiği benzersiz yapay çiçeklerden oluşan Artificial Bloom serisi de ilham kaynakları olan gerçek çiçeklerin güzelliğine vurgu yapıyor.

Doğaya özgü motifleri ve hareketleri yapay çiçeklerde izlemek

Köln merkezli stüdyonun kurucuları Misha Shyukin ve Hannes Hummel; Artificial Bloom serisinde simetrik yapılar, mozaikler ve spiraller içeren gerçeğe yakın modeller üretiyor. Animasyonlar gerçek bir bitkinin çiçek açma anlarını gösteren gerçek bir time-lapse izlenimi uyandırıyor. Seride animasyonların yanı sıra illüstrasyonlar da mevcut.

Dijital olarak işlenmiş görüntüler organik yapıların karmaşıklığını sergilerken, aynı zamanda doğanın tasarımlarına özgü fraktalları ve sonsuz karmaşıklıkları vurguluyor. İkili, pek çok bitkinin kopyalayıp kendi projelerine uygulayabilecekleri belirli matematik kurallarına uygun şekilde yapılandığını fark etmiş. Bunun da kendileri için büyüleyici bir keşif olduğuna inanıyorlar.

İkilinin çalışmalarını Shy Studio’nun internet sitesi, Behance hesabı, Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram