Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şişme Anıtlarla ve Tığ İşi Yapılarla Geleceğin Coachella’sı

Şişme Anıtlarla ve Tığ İşi Yapılarla Geleceğin Coachella’sı

Mimari tasarımcı Roger Wilson, “Imagining Future Coachellas” projesinde yapay zeka kullanarak gelecekte bu festivali nasıl hayal ettiğini görselleştirdi.

Coachella her yıl müzik tutkunlarını etkileyici sahneler ve anıtsal sanat yerleştirmeleri arasında ağırlıyor. Bu yılın en dikkat çekici işleri ise robot-tanrı olarak nitelendirdiği devasa heykelleriyle Kumkum Fernando olmuştu. Roger Wilson ise şu sıralar Midjourney ile geleceğin Coachella’larını hayal ederek adından söz ettiriyor. 

Bu görüntülere baktıkça içinizden “keşke gerçek olsalar” diye geçirdiyseniz yalnız değilsiniz. Her biri farklı bir malzemeden yapılmış eksantrik tasarımlar, arka planda duran çöl manzarasını canlandırıyor ve dinamik bir alan yaratıyor. Devasa renkli oyun şatolarından, bulunduğu yerde 3B basılacak şekilde kurgulanmış tığ işi sahnelere kadar bu yapılar büyülü bir dünya yaratıyor.

Atıklarla ve 3B baskıyla masalsı yapılar hayal etmek

Çekirdek yapılardan bazıları, yukarıda da açıkladığım gibi her biri canlı renk ve desen kombinasyonuyla canlandırılan bir dizi 3B baskı tığ işi kule. Hatta Roger Wilson, yapıları basmak ve örmek için dev mekanik örümcekler de hayal ediyormuş. Bunların arasındaki yükseltilmiş dinlenme kozası bölmeleri, misafirlere serin esintide mola ve dinlenme fırsatı sunuyor. Tasarımcı ayrıca buluşma noktası olarak hizmet veren bir Barış Köşkü de yaratmış. Yapıda, birbirine dikilmiş renkli plastik atıklar, çöpler ve eski yapay çiçekler kullanılmış. 

Tasarımcı tığ işi yapıların bir kısmı için Glastonbury Festivali’ne özel tasarımlar olduğunu belirtmiş ama aynı zamanda Coachella etiketini de kullanmış. 

Geniş kemerler halinde festivalin üzerinde yükselen bir dizi şişme yapı, içlerinde DJ’lere ve seyircilere özel cepler  barındırıyor. Geceleri, içeriden aydınlatılan festival alanına rengarenk bir ışık saçacakları hayal edilmiş.

Roger Wilson’ın tasarımlarına doyamadıysanız, Instagram akışına da mutlaka göz atmanızı öneririm. Zira orada bu türden birçok büyüleyici tasarım görebilirsiniz. 

Festival yerleştirmeleri ilginiz çekiyorsa, müzik festivali Lollapalooza 2023 için otomobil kaportalarıyla yaratılmış şu yerleştirmeye göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram