Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşitme Engelli Sporcular İçin Duymayı Kolaylaştıran Başlık

İşitme Engelli Sporcular İçin Duymayı Kolaylaştıran Başlık

Colgate, VMLY&R Sydney ortaklığıyla işitme sorunu yaşayan Avustralyalı sporcular için yerleşik işitme implantları içeren 'Hear Gear' adlı koruyucu bir başlık geliştirdi.

Colgate Avustralya, VMLY&R Sydney ve spor ekipmanı üreticisi Steeden iş birliğiyle Avustralya Futbol Ligi’ndeki (AFL) işitme sorunu yaşayan sporculara yardımcı olarak sporda eşitlikçi bir ortam yaratmak amacıyla farklı bir koruyucu başlık geliştirdi. Özel bir teknolojiye sahip olan “Hear Gear” adlı koruyucu başlık, bir yandan darbeleri emerken diğer yandan da içindeki yerleşik işitme implantlarıyla işitme sorunu yaşayan sporcuların sorunsuz bir şekilde duyabilmesini sağlıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Colgate (@colgateanz)’in paylaştığı bir gönderi

AFL’de kullanılan standart sporcu başlıkları düz tasarımları nedeniyle darbeyi emmenin yanı sıra eğer sporcu bir işitme cihazı kullanıyorsa, bir işitme implantının titreşimlerini de emiyor. Bu nedenle işitme sorunu bulunan sporcular, cihaz kullanmalarına rağmen başlık nedeniyle sesleri duymakta zorluk yaşıyorlar. Çıkıntılı ve dolgulu bir yapıya sahip olan Hear Gear, sesin absorbe edilmeden kulağa ulaşmasını sağlıyor. Tasarımındaki çizgiler de sesin takip ettiği yolu sembolize ediyor.


Hear Gear projesi, Colgate-Palmolive ANZ’ın geçtiğimiz yıl yayınladığı, VMLY&R Sydney imzalı ve yine AFL için hazırlanan ‘The Sound of a Smile‘ kampanyasının bir parçası olarak lanse edildi. Sporda kapsayıcılığı artırmayı amaçlayan The Sound of a Smile kampanyasının bir uzantısı olarak ortaya çıkan Hear Gear, işitme engelli ve işitme güçlüğü çeken sporcuların diğer oyuncularla eşit şartlarda mücadele edebilmesini sağlamak amacıyla geliştirildi. Colgate, kampanyanın yüzü olarak Brisbane kentinin Yeronga Devil’s takımının işitme engelli sporcusu Jamie Howell’ı seçti. Kampanya videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Künye:
Reklamveren: Colgate Avustralya
Kreatif Ajans: VMLY&R Sydney
CCO: Paul Nagy
CSO: Ali Tilling
Kıdemli Kreatif Direktör: Bryce Waters
Kıdemli Metin Yazarı: Blair Panozza
Prodüksiyon Şirketi: Taxi Film/Vault
Müzik: Ran Run

Görseller: Instagram, Youtube