Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Koyu Renk Şişelerin Koruyucu Etkisi

Koyu Renk Şişelerin Koruyucu Etkisi

Yeryüzünün en yüksek UV radyasyonuna sahip Peru'nun Arequipa şehrinde bölgesel bir bira markası, doğal bir güneş koruyucu olan şişelerini gölgeliklere dönüştürdü.

Küresel iklim değişikliği kimilerimizi baraj doluluk oranlarıyla ilgili takıntılı hale getirirken, kimilerimizi de şimdiye dek fark edilmeyen şeyleri keşfetmeye zorluyor. Peru’nun ikinci en kalabalık şehri olan Arequipa, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almanın yanı sıra güneşten gelen Ultraviyole (UV) radyasyon seviyesinde dünya üzerindeki tüm şehirler arasında ilk sırada bulunuyor.

Ozon tabakasındaki incelmenin diğer coğrafi faktörlerle birleşmesi, Arequipa’da yeryüzünün en yüksek UV radyasyon seviyesinin görülmesine neden oldu. Son yıllarda cilt kanseri vakalarının yüzde 200 oranında arttığı şehirde güneş ışınları binlerce insanı olumsuz etkiliyor. Sahra çölünün iki katı kadar UV radyasyonuna maruz kalan şehir için AB InBev’in bölgesel birası Arequipeña, VMLY&R Peru iş birliğiyle yaratıcı bir çözüm geliştirdi.

Koyu renk şişelerin içindeki içeceğin bozulmasını önlemek için hali hazırda yerleşik bir UV-400 korumasına sahip olması, Arequipeña ve VMLY&R Peru’ya ilham verdi. Yerel halkın farkındalığını artırmak amacıyla kesilen bira şişelerine yeni bir işlevsel amaç kazandırıldı. Şehir mimarisine uygun şekilde çatı kiremitlerini andıran kesilmiş şişeler birleştirilerek güneş koruyucu camdan gölgeliklere dönüştürüldü. 30 binden fazla şişe kullanılarak hazırlanan camdan gölgelikler şehrin genelindeki otobüs duraklarından kafa ve barlara kadar çeşitli noktalara yerleştirildi.

Şehrin yüzde 40’ına yayılan güneş koruyucu cam tentelerin üzerinde yer alan bir QR kodu ile şişelerin gölgesinde serinleyen insanlar, güneş korumasıyla ilgili bilgilerin paylaşıldığı ve Por Un Perú sin Cáncer adlı kuruluşun cilt kanseri taraması programına katılabilecekleri bir web sayfasına yönlendiriliyorlar. Bu geri dönüşüm projesini Arequipeña Bottle Tiles adlı farkındalık kampanyasıyla duyuran şirketin yayınladığı kampanya filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

Künye:
Reklamveren: Cerveza Arequipeña
Reklam Ajansı: VMLYR Peru
CEO: Eduardo Grisolle
Kreatif Direktör: Tin Sánchez

Görseller: Youtube