Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İklim Değişikliğine Karşı Oyunlaştırılmış Farkındalık Projesi

İklim Değişikliğine Karşı Oyunlaştırılmış Farkındalık Projesi

Climate Games, iklim değişikliğine ve Birleşmiş Milletler'in ilgili konferansına odaklanarak değişim amaçlıyor.

İklim değişikliği ve beraberinde getirdiği sorunlar dünyadaki herkesi eşit derecede ilgilendiriyor. Beni ilgilendirmez çölde yaşıyorum, demek ve tepkisiz kalmak da bu kaçınılmaz sonu hızlandıran gerçekliklerden. Öte yandan günümüzde yaşadığımız göçmen krizi, ilklim değişikliği ve suların yükselmesiyle birlikte gelişmiş ülkelerde de yaşanmaya başlayacak. Tüm bunlar devam ederken, doğa adına bir değişim yapılabilir.

Climate Games, şu an başlayan bir oyun. Hemen şimdi dünya ve iklim için bir şeyler yaparak başlayıp 30 Kasım’da COP21 toplantısıyla oyuncular ringde ilk round’a çıkacak. 11 – 12 Aralık’ta ise ikinci round’a çıkacak olan oyuncular ardından ödül seramonisiyle oyunu tamamlayacak. Ancak bitirmeyecek. Bundan sonra ise oyunu devam ettirmek ve ilkim değişikliğinin ivmesini azaltmak için çalışacaklar.

COP21, Paris’te düzenlenen ve iklim değişikliği için toplanan Birleşmiş Milletler inisiyatifiyle organize edilen bir konferans. Oyuncuların bu konferansı seçmesinin sebebi ise doğrudan düşmanlarını, yani politikacılar, fosil yakıt şirketleri, endüstriyel lobicileri ve yanlış çözüm sunan işgüzarları kendi karşılarına almaları.

Mobil telefon ve uygulama üzerinden katkının sağlanacağı oyunda, bunu yapamayanlar için imza kampanyası gibi destekleyici etkenler de bulunuyor. Galibinin sadece doğa olması gerektiği bu savaşta Climate Games de kendini şu şekilde tanımlıyor; Biz doğa için savaşmıyoruz. Biz doğayız ve kendimizi savunuyoruz.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Climate Games trailerGet your teams together, we are ready to play!The #ClimateGames are where action-adventure meets actual change. Anyone can play this real-time, real-world game and turn Paris and the world into a giant, direct action playing field for climate justice. We have everything to play for – but time is running out.HELP US GET THE WORD OUT: sign up on Thunderclap to flood cyberspace with our message: https://www.thunderclap.it/projects/32388-we-are-nature-defending-itself#ClimateJustice #COP21 #CivilDisobedience

Posted by Climate Games on Saturday, 3 October 2015

Görsel; Climate Games