Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paris’te Otomobil Kullanımına Bir Gün Mola

Paris’te Otomobil Kullanımına Bir Gün Mola

27 Eylül boyunca Paris sokaklarında sadece yayalar ve bisikletliler hüküm sürecek.

İklim değişikliği ve hava kirliliğinin gittikçe kritikleşmesi Paris’i şehirdeki kirliliğin varlığına karşı bir gün boyunca sokakları trafiğe kapatma kararına yöneltti. Otomobilsiz Gün (“A Day Without Cars”) olarak ilan edilen 27 Eylül’de sokaklar sadece yayalara ve bisikletlilere kalacak. Bu da trafiğin bunaltıcı ve zararlı sonuçlarına mola verip şehrin tadını çıkartmak için iyi bir vesile olacak.

27 Eylül tam da iklim değişikliği, hava kirliliği, yol güvenliği gibi konulara farkındalık yaratan ve bu yılki teması sürdürülebilir devinim olan European Mobility Week ile Birleşmiş Milletler tarafından organize edilen COP21 Konferansı‘nın gerçekleşeceği zamana denk geliyor.

Eyfel Kulesi, Champs Élysées, Bastille, Rive Gauche gibi kültür merkezlerini şehrin kaosundan uzaklatan bu hareketle Paris valisi Anne Hidalgo da diğer şehirlere ilham verecek olmalarını umuyor.

Sekiz yıl önce Adbusters‘ın Dünya Otomobilsiz Gün kampanyası da 22 Eylül’de herkesi toplu taşıma, bisiklet kullanıcısı veya yaya olmaya çağırmıştı.


Görsel; Hernán Piñera ve CC0