Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Nerede Olursanız Olun Ev Kapısında Neler Olup Bittiğini Gösteren Kapı Zili

​Nerede Olursanız Olun Ev Kapısında Neler Olup Bittiğini Gösteren Kapı Zili

Akıllı kapı zili Ring, siz evden uzakta bile olsanız kapıya gelen ziyaretçilerle iletişim kurabilmenizi ve hırsızları uzak tutmanızı sağlıyor.

Santa Monicalı şirket DoorBot’un ürettiği Ring, kısaca söylemek gerekirse akıllı bir kapı zili. Virgin Group’un kurucusu Richard Branson’ın melek yatırımcısı olduğu Ring, özel uygulaması ile telefonunuza bağlanıyor ve kapınız her çaldığında sesli ve görüntülü video özelliğiyle kapıdaki ziyaretçiyi görüp, konuşmanıza imkan veriyor.

Bu “akıllı zil”, kapıya bir ziyaretçi geldiğinde size direkt olarak bilgi veriyor. Nerede olursanız olun kapı çalındığında, üzerindeki gece ve gündüz görüşüne sahip HD kamera sayesinde hem kimin geldiği görüyorsunuz hem de konuşabiliyorsunuz.

Ring, içinde şarj edilebilir pili olan basit bir mekanizmaya sahip ve kapınıza kolayca monte edebiliyor ya da halihazırda bulunan kapı zilinin üzerine takabiliyorsunuz.

Sistem, kullanıcısına kolaylık sağlarken aynı zamanda uzaktayken bile evinizin güvende olup olmadığını görmenize olanak tanıyor. Şöyle ki; kapıya gelen kişi zile basmasa da, sizin ayarladığınız menzilde bir hareket olduğunda telefonunuza uyarı iletiyor ve anında telefonunuzun kamerasına bağlanabiliyorsunuz.

Firma 2013’te Ring’i ilk piyasaya tanıttığında, kimin zili çaldığını gösteren, kablosuz internet bağlantısıyla çalışan bir kameraya sahipti. O günden bu yana üzerinde çalışılan ürün şimdi, kullanıcının telefonuna direkt olarak uyarı gönderen ve kapıdaki kişiyle iletişim kurulabilen bir yapıya sahip.

Hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğunun boş evlerde olduğu ve hırsızların arka kapıyı ya da pencereleri zorlamadan önce bile önce zili çalıp evde kimse olup olmadığını kontrol ettikleri düşünüldüğünde Ring iyi bir hırsız savar.

Ring’in kurulumu ve çalışması ile ilgili detaylı videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Buradan da fiyatı 199 dolar olan ürünü edinmek mümkün.

Görsel; Youtube, brandchannel