Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nest Hello Dönemsel Kapı Zili Seslerine Cadılar Bayramı ile Başlıyor

Nest Hello Dönemsel Kapı Zili Seslerine Cadılar Bayramı ile Başlıyor

Google Nest Hello dönemsel kapı zililerinin ilk teması olan Cadılar Bayramı seslerinin için yayınlanan reklam filmlerinde cadı, canavar, hayalet ve vampir ses seçmelerinin kamera arkası konu ediniliyor.

Google Nest Hello kapı zillerine dönemsel temalar eklemeye başladı. İlk eklenen tema Cadılar Bayramı’na özel Spooky Sounds teması oldu. Temaların hazırlanma sürecini canavar seçmeleri konsepti ile kampanyaya dönüştüren Google dönemsel temaların ilkini de Cadılar Bayramı ile birlikte kullanıcıların beğenisine sundu.

Cadılar Bayramı temasına uygun kapı zili sesleri

Google Nest Hello ayarlarından kapı zili sesleri bölümüne eklenen dönemsel zil sesleri güncelleme ile birlikte kullanıcılara sunuldu. Cadılar Bayramı temasının sunulması ile birlikte tanıtım için Nest Hello Doorbell: Monster Auditions kampanyası da yayınlandı. Swift tarafından hazırlanan reklam filmlerinde yeşil yüzlü yaratık, hayalet, cadı ve vampir yer alıyor. Ses seçmesinin kamera arkası tadında çekilen reklam filmlerinde karakterler farklı sesler çıkararak role girdikleri Cadılar Bayramı karakterine ses veriyor.

Ses stüdyosunda gerçekleştirilen çekimlerde sesi inandırıcı çıkarmak için bir metot oyuncusu gibi kendine telkinde bulunan kostümlü oyuncular kendilerini motive ederek en başarılı sesleri çıkarmaya çalışıyor. Hayalet kostümlü oyuncu farklı tonlarda “boo” sesi çıkarırken cadı seçmesinde yer alan oyuncu gülüşüyle ürpertiyor. Vampir ise deneme çekimleri sırasında içecek bir şeyler isterken A Grubu veya B Grubu fark etmez (yeter ki kan olsun) demesiyle vampirliğini konuşturuyor.

Yeni temalar dönemsel olarak kullanılabilir olacak

Kampanya sosyal medyada ve Google’ın kendi kanallarında gösterimde olacak. Google Nest’e gelen güncelleme ile birlikte Nest Hello’ya gelen temalar ise kullanıcılar tarafından deneyimlenmeye başlandı. Nest uygulamasını güncelleyen kullanıcılar ayarlar bölümünde yer alan ön kapı sekmesine kapı zili teması eklenmiş olduğunu görebiliyor. Zil sesi teması olarak şu an için Spooky Sounds bulunuyor. Ancak Google Nest yardım merkezi sitesinde önümüzdeki tematik dönemler için yeni temaların da olduğu görülebiliyor. Temalar belirli dönemler yaklaştığı zaman aktif olacak. Zil seslerinin arasında Cadılar Bayramı’nın (Halloween) yanı sıra Noel (Christmas), Hanuka-Işık- Bayramı (Hanukkah), Yeni Yıl (New Years) ve Jenerik Kış sesleri  bulunuyor.

Müşteri: Google
ECD: Xanthe Wells
Küresel Yaratıcı Yönetmen: Christian Haas
Baş Tasarımcı: Jean Shim
Google Nest Pazarlama: Nick Bartle
Ajans: Swift
CCO: Rick Albano
İdari Yaratıcı Yönetmen: Don Shelford
Yaratıcı Yönetmen: Dana Stalker
Kıdemli Metin Yazarı: Mark Topel
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Mike Zulpa
Ajans Yapımcısı: Alana Spears
DoP: Frank Brooks
Kıdemli Proje Müdürü: Ben Beatty
Prodüksiyon Şirketi: Swift
Yönetmen: Mike Andrews
DP: Joe Meade
Editör: Corky Devault, Lauren O’Malley
Renklendirme: Brian Marx Gibson
Ses: Brooke Saelens
Yaratık: Chad Westbrook
Hayalet: Danielle Shvartsman
Cadı: Maya Nalli
Vampir: Dan Wicksmam

Görsel: Youtube