Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Target’ın Instagram’daki Sanal Cadılar Bayramı Köyü

Target’ın Instagram’daki Sanal Cadılar Bayramı Köyü

​Amerika'nın ünlü perakende zinciri Target, Cadılar Bayramı heyecanını Instagrama taşıyor.

Sanal bir “Şeker ya da Şaka” geleneğini Instagram’da hayata geçiren uygulama ile birlikte bayramının ”Kendin Yap” temasına da vurgu yapan marka kampanyasında Instagram’ın etiketleme özelliğinden yararlanıyor.

Perakende zinciri, Instagram’a yükledikleri ikiye ayrılmış fotoğraftalara “Trick” (Şaka) ve “Treat” (Şeker) etiketi ekliyor ve kullanıcıyı birini seçmeye yönlendiriyor.

Kullanıcı etiketlere tıklayıp profillere gittiğinde ise o şakanın veya şekerin yapılışını gösteren Instagram fotoğraflarıyla karşılaşıyor.

Instagramı sanal bir Cadılar Bayramı Köyü‘ne dönüştüren Target, her fotoğrafta etiketlenmiş şeker ya da şaka profilinde farklı bir hesaba yönlendirme yaparken “Şeker” etiketindeki profiller Cadılar Bayramı ile alakalı kek, kurabiye tarifi fotoğraflarından “Şaka” etiketindeki profiler ise Kendin Yap konseptindeki şakaların nasıl yapıldığını anlatan fotoğraflardan oluşuyor.

Target’ın Halkla İlişkiler ve Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dustee Jenkins; “Kendin Yap (D.I.Y.) konsepti Cadılar Bayramı’nın en temel geleneklerinden biridir, Target olarak zaten sene boyunca sosyal medyada elişi ve yemek tarifleri paylaşıyoruz. Cadılar Bayramı’nda ise biraz daha yaratıcı düşünerek hem kendi konseptimize vurgu yapmak aynı zamanda kullanıcıları da heyecanlandırmak istedik.” diye açıklıyor kampanyayı.

Markanın en aktif olduğu mecralardan biri olan Instagram’da kampanya için 15 etiketlenebilir fotoğraf ve 300 içerik fotoğrafı oluşturulmuş. Ve kampanya dahilindeki tüm kendin yap projelerinde gösterilen materyaller Target mağazalarında bulunabiliyor. Ancak marka satışın bu kampanyada ikinci planda olduğunu, asıl hedeflerinin bilinirlik yaratmak ve Cadılar Bayramını tüm coşkusuyla kutlamak olduğundan bahsediyor.

Target’in bu Instagram kampanyası, Cadılar Bayramı için mağaza içinde gerçekleştirdikleri “Fright Done Right” kampanyasının sadece bir parçası.

21 Ekim’e kadar Target’ın Instagram hesabını meşgul edecek Cadılar Bayramı Köyü kampanyası için marka New York’lu ajans Carrot Creative ile çalışmış.