Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cadılar Bayramı için Yapay Zekâyla Üretilmiş Kısa Film Festivali

Cadılar Bayramı için Yapay Zekâyla Üretilmiş Kısa Film Festivali

Şeker markası Airheads, Cadılar Bayramı’nı yapay zekâ ürünü kısa filmlerin gösterildiği A.I.RHEADS Scarefest festivaliyle kutluyor.

Cadılar Bayramı kostümlerle, partilerle ve balkabağı oyma ve şeker toplama gibi geleneklerle kutlanıyor. Bu dönemde korku filmlerine olan ilgi de yüksek oluyor. Bu yıl Airheads, ismindeki AI harflerini de avantaja çevirip A.I.RHEADS Scarefest adını verdiği ilk film festivalini düzenledi. Festival kapsamındaki tüm filmler, yukarıda da söylediğim gibi yapay zekâ ürünü.

Hem korkutsun hem de biraz mizahi olsun

Marka, sinema meraklıları için Cadılar Bayramı temalı ve yapay zekâ ürünü olan filmler yapma konusunda bir challenge düzenledi. En önemli şartlardan biri ise ikonik Airheads balonunun akıllıca filme dahil edilmesiydi. Aynı zamanda bu kısa filmlerin gerçek korku ve mizah arasında bir denge kurması bekleniyordu. Dolayısıyla bu tür filmleri izlemekten korkanların bile keyif alması mümkün olacaktı.

Bu filmleri daha da heyecanlı kılan şey ise kısa olmaları. Hepsi üç dakikadan kısa sürüyor ve bu da katılımcıların hızlı bir Cadılar Bayramı filmi yaratması için ideal bir zamana sahip olması demek. Aynı zamanda izleyenlerin de sıkılmadan takip edebilmesi anlamına geliyor.

Katılım 18 yaş ve üzeri herkese serbest. Sinemayla arası olmayıp Airheads müptelası olanlar da özellikle katılımcı olmaya cesaretlendirilmiş. Kazanan, bir yıllık Airheads şekerinin yanı sıra 2.000 dolarlık nakit ödülünün sahibi olacak.

Kısa filmler, 30 Kasım 2023’e kadar şu internet sitesinden izlenebilecek.