Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cadılar Bayramı İçin En Yaratıcı Kostum: DeepDream Algoritması

Cadılar Bayramı İçin En Yaratıcı Kostum: DeepDream Algoritması

Makyaj sanatçısı Jennifer Culp, yapay sinir algoritmasından beslenerek yılın en popüler konularından birini korkunun bayramıyla birleştirdi.

Google’ın geliştirdiği ve bir süre kapalı kaynak kodlarıyla çalışıp ardından herkesin kullanımına açmasıyla yapay sinir sistemlerinin gördüğü rüyalar en büyük merak konularımızdan biri haline gelmişti. DeepDream algoritması üretim ve kullanım alanı açısından hem popüler kültüre hem de sanat vizyonuna büyük bir mecra yaratıyor. DeepDream algoritmasıyla dikkat çeken erken dönem çalışmaları hatırlayabilirsiniz.

Makyaj sanatçısı ve yazar Jennifer Culp, DeepDream algoritmasını bu kez Cadılar Bayramında kabus olmak için kullanmış. Sık sık çıkan köpekler, veri setinden kaynaklanan klişeleşmiş formların üzerine gidecek onu manipüle etmenin bir yolunu bulmuş. Hazırlık sürecinde yaşadığı değişim ise şu şekilde; köpeğinin fotoğrafını kesip yüzünde kullanmak üzere bastırmış, kirpiklerin büyüten algoritmayı kandırmış, gözlerini anlaşılmaz kılıp yüzüne yeni gözler ekleyerek değişimi fiziksel olarak başlatmış ve tabii farklı çizgilerle yüzünün değişimini şekillendirmiş.

Sonuç ise yeterince ürkütücü;

Hazırlık sürecini ise buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel; Jennifer Culp